Preselectie van 14 speelsters voor het FIBA Women’s OQT in het Sportpaleis

De coaching staff van de Belgian Cats gaf een preselectie van 14 namen vrij voor het FIBA Women’s Olympic Qualifying Tournament in het Antwerpse Sportpaleis van 8 t.e.m. 11 februari. Alle speelsters die vorige zomer Europees Kampioen werden, zijn er opnieuw bij, aangevuld met youngsters Ine Joris en Nastja Claessens.

“De ambitie van het volledige team is heel duidelijk: kwalificeren voor een tweede Olympische Spelen op rij”, zegt Sportief Manager van de Cats, Sven Van Camp. “Het wordt in het Sportpaleis, voor onze eigen fantastische Cats-fans, ongetwijfeld historisch op elk vlak. Dit event mag je dus gewoon niet missen. De focus is er en alle speelsters en staff zijn er meer dan klaar voor. Dit wordt óns OQT”.

“In Antwerpen gaan de Cats zich in hun eigen achtertuin plaatsen voor de Spelen in Parijs”, zegt Vlaams Minister van Sport, Ben Weyts. “We gaan met een recordaantal supporters in het Sportpaleis aan de wereld tonen dat we als één blok achter onze ploeg staan. Dit wordt er eentje voor de geschiedenisboeken. Het wordt het mooiste bewijs dat topatleten heel Vlaanderen op sleeptouw nemen en ontzettend veel mensen enthousiast maken voor sport. Iedereen kijkt er naar uit om onze Europese kampioenen te zien scoren, scoren, scoren.”

De preselectie

Julie Vanloo (Galatasaray), Elise Ramette (Cadi La Seu), Maxuella Lisowa-Mbaka (Villeneuve D’Ascq), Antonia Delaere (CB Avenida), Laure Résimont (Kangoeroes Mechelen), Becky Massey (IDK Euskotren), Nastja Claessens (Castors Braine), Billie Massey (Estudiantes Madrid), Ine Joris (Castors Braine), Serena-Lynn Geldof (Casademont Zaragoza), Emma Meesseman (Fenerbahce Istanbul), Kyara Linskens (Montpellier), Bethy Mununga (Villeneuve D’Ascq), Julie Allemand (ASVEL Lyon)

Ticketverkoop loopt vlot

Ondertussen geraakt het Sportpaleis goed gevuld voor de belangrijke vierdaagse van onze Cats. Op donderdag is alles uitverkocht voor de topaffiche tussen de Belgian Cats en Team USA, maar ook op vrijdag en zondag kan je team USA natuurlijk nog aan het werk zien, want dagtickets omvatten beide wedstrijden. Op vrijdag is de zaal voor 66% uitverkocht en op zondag zitten we aan 69%. Tickets zijn nog verkrijgbaar via deze link.