Oefenprogramma voor de Belgian Lions bekend

Coach Casteels en de Belgian Lions bereiden zich vanaf 1 augustus voor op hun kwalificatiewedstrijden voor het EK. Daarbij staan 2 oefenwedstrijden in België op het programma, naast stages in Slovenië, Macedonië en Polen.

Op 2 augustus vertrekken de Lions naar Slovenië, waar ze o.a. tegen Bosnië en Slovenië of Portugal oefenen. De Lions verblijven er 5 dagen en keren op 7 augustus terug huiswaarts.

Meet, greet en oefenwedstrijden in België

Op 12 augustus krijg je de kans om de Belgian Lions te ontmoeten in het Rio House in Oostende. Ze houden daar een meet & greet van 16u tot 17u en spelen daarna (om 19u00) een oefenwedstrijd tegen Zweden in de Sleuyter Arena.

Een dag later, op zaterdag 13 augustus, zijn de Lions te gast in Natoye. Daar spelen ze opnieuw tegen Zweden en vieren ze mee het 70-jarig bestaan van de club. De wedstrijd start om 20u30.

Tickets voor de wedstrijd in Oostende kunnen binnenkort gereserveerd worden via www.bcoostende.be. Voor de wedstrijd in Natoye kan je hier tickets aanschaffen.

Stages in Skopje en Polen

In Skopje (17-19 augustus) spelen de Lions oefenwedstrijden tegen Macedonië, Estland en Montenegro. In Polen spelen de Lions een tornooi met Polen, Georgië en Zweden op 24 en 25 augustus.

Kwalificatiewedstrijden EuroBasket 2017

Het tornooi in Polen is de laatste grote test voor de troepen van Casteels. Op woensdag 31 augustus begint het echte werk. Ze spelen dan om 18u00 tegen Cyprus in de Lotto Arena hun eerste kwalificatiewedstrijd voor EuroBasket 2017. De 2e wedstrijd volgt op zaterdag 3 september in en tegen Zwitserland.

Game 3 is op woensdag 7 september tegen Ijsland, om 20u00 in de Lotto Arena. Zaterdags (10/9) spelen de Lions al opnieuw. Hun terugwedstrijd in en tegen Cyprus staat dan op het programma. De laatste thuiswedstrijd van de Lions wordt op woensdag 14 september gespeeld, om 20u00 tegen Zwitserland. Op zaterdag 17 september sluiten de Lions tenslotte hun campagne af, met een uitwedstrijd tegen Ijsland.

Voor de 3 thuiswedstrijden (telkens op woensdag in de Lotto Arena) hopen de Lions natuurlijk op een volle zaal. Tickets kunnen nu reeds besteld worden via Teleticketservice.