Oefenprogramma van de Cats in voorbereiding naar het WK gekend

De laatste competitieve wedstrijden van onze Belgian Cats dateren van februari, waar ze op het World Cup Qualifying Tournament in Washington DC een plekje op het WK in Australië konden afdwingen. Dat wereldkampioenschap vindt plaats in Sydney, van 22 september tot en met 1 oktober 2022.

In augustus komen de Belgian Cats evenwel opnieuw in actie met een heus voorbereidingsprogramma en meerdere oefenwedstrijden. Zo wordt op zaterdag 20 augustus de spits afgebeten met een oefenwedstrijd tegen Servië, in Leuven. Daags nadien wordt opnieuw tegen Servië gespeeld, maar deze keer in Mechelen. Op vrijdag 26 augustus wordt in Kortrijk tegen Puerto Rico gespeeld. Op zaterdag 27 augustus volgt een ontmoeting met China, in Oostende. Nadien trekken de Cats naar het Franse Pau voor een dubbele ontmoeting met Frankrijk op 1 & 2 september. Tot slot wordt op zondag 4 september afgesloten met een thuiswedstrijd tegen vice-Europees kampioen Frankrijk in Kortrijk. 

Tickets voor de wedstrijden zullen te koop zijn op de website van Basketball Belgium.

“Op 9 september reizen we af naar Sydney, waar we op 16 en 18 september nog twee bijkomende oefenwedstrijden tegen Japan en Australië zullen spelen”, voegt General Manager Koen Umans nog toe. “Naast onze thuishaven Kortrijk, krijgen we nu ook steun van Leuven, Mechelen en Oostende, wat ons uiteraard gunstig stemt.”

Op het WK in Australië zijn de Cats ingedeeld in een poule met Bosnië, Puerto Rico, USA, Korea en China. Speeldata en meer info kan je terugvinden op de officiële website.

 

Oefenprogramma Belgian Cats

Za 20/08/2022 – Belgian Cats vs. Servië (Leuven)
Zo 21/08/2022 – Belgian Cats vs. Servië (Mechelen)
Vr 26/08/2022 – Belgian Cats vs. Puerto Rico (Kortrijk)
Za 27/08/2022 – Belgian Cats vs. China (Oostende)
Zo 04/09/2022 – Belgian Cats vs. Frankrijk (Kortrijk)

Tickets & Info