Lifetime Achievement Award voor Ann Wauters op Sportgala

Ann Wauters heeft tijdens het Sportgala in Schelle en na een schitterende loopbaan met onder meer vijf keer een onderscheiding als beste Speelster van Europa en viermaal winst in de Euroleague een Lifetime Achievement Award gekregen voor haar carrière. Met de Belgian Cats veroverde ze in 2017 de bronzen medaille, op het WK 2018 werd ze vierde en in Tokio vormde een stek in de top 8 het eindpunt.
De intussen 41-jarige Ann Wauters zette vorige zomer op de Olympische Spelen in de Japanse hoofdstad Tokio zoals eerder aangekondigd een punt achter een fantastische carrière. Op de Spelen kwam ze voor de Belgian Cats voor het laatst in actie in de tweede groepswedstrijd tegen Puerto Rico. De Belgische vrouwen sneuvelden bij hun debuut uiteindelijk in de kwartfinales tegen Japan.
Ondanks een schitterende carrière met onder meer 131 selecties voor de Belgian Cats werd Wauters nooit tot Belgische Sportvrouw van het Jaar verkozen. Ze was meermaals genomineerd, maar het hielp haar niet dat basketbal nu eenmaal een teamsport is. Bovendien was er bikkelharde concurrentie van namen als Kim Clijsters, Justine Henin, Tia Hellebaut en Kim Gevaert.
Sinds kort is ze de nieuwe voorzitster van de Atletencommissie van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) en zetelt ze ook in de Raad van Bestuur. « Dit was echt een verrassing. Ik bedank iedereen die mee heeft geholpen richting mijn mooie carrière. In het bijzonder mijn vrouw Lot, » gaf een emotionele Ann Wauters op het podium van het Sportgala.
Belgian Cats tweede Ploeg van het Jaar
De Red Lions (hockey) werden uiteraard verkozen als Ploeg van het Jaar en volgden de Belgian Cats op de erelijst op. De Cats werden dit jaar knap tweede. Ze wonnen brons op het EK, werden zevende op de Olympische Spelen in Tokio en rukten op naar de zesde stek op de wereldranking. De 3X3 Lions, die op de Olympische Spelen in Tokio knap vierde, eindigden op de zesde plaats.
Emma Meesseman derde Sportvrouw van het Jaar
Emma Meesseman eindigde in de Trofee Sportvrouw van het Jaar op een knappe derde plaats. Achter winnares Nina Derwael (turnen), die Emma op de erelijst opvolgde, en Naifi Thiam (atletiek).
Uitslag Ploeg van het Jaar: 1. Red Lions 1.197; 2. Belgian Cats 600; 3. Jumpingploeg 404; 6. 3X3 Lions
Uitslag Sportvrouw van het Jaar: Nina Derwael 1.153; 2. Nafi Thiam 1.075; 3. Emma Meesseman 430