Ticketverkoop voor het Olympisch Kwalificatietornooi van de Belgian Cats start op woensdag 29/11

De ticketverkoop voor het Olympisch kwalificatietornooi in het Antwerpse Sportpaleis van 8 tot en met 11 februari, gaat komende woensdag 29 november om 17u00 van start via de website van het Sportpaleis. In eerste instantie gaan de all-games pass en de courtside zitjes in verkoop. Op 8, 9 en 11 februari 2024 gaan de Belgian Cats op jacht naar een ticket voor de Olympische Spelen in Parijs.  

Europees kampioen België neemt het in Antwerpen op tegen wereldkampioen Verenigde Staten, Senegal en Nigeria. Vanaf woensdag 29 november om 17u00 zal je via de website van het Sportpaleis de ALL GAMES PASS kunnen kopen. De All Games Pass kost €105 in categorie 1 en €85 in categorie 2. Hiermee zie je alle zes wedstrijden van het tornooi.

“We bewijzen hiermee dat we een ongelooflijk toegankelijke sport zijn,” zegt General Manager van de Cats, Koen Umans. “Voor nog geen €15 per wedstrijd kan je elke tornooidag de wereldkampioen én de Europese kampioen aan het werk zien, die allebei op hun sterkst zullen willen aantreden voor dit tornooi.”

Titanenduel

Op de eerste wedstrijddag staat meteen al die topper tegen de Verenigde Staten op het programma. “We kijken hier enorm naar uit,” zegt Technisch Directeur Sven Van Camp. “Dit kan een echte waardemeter zijn voor ons en zet al meteen de toon voor het hele tornooi. We verwachten zeker geen cadeaus van de Amerikanen, want ze komen naar Antwerpen om te winnen en de Spelen zo goed mogelijk voor te bereiden.”

Publieksrecord in de maak?
“Op zondag zullen dan we weten of we voor de tweede keer op rij naar de Olympische Spelen mogen gaan,” blikt spelverdeler Julie Vanloo vooruit. “We willen dit moment delen met zoveel mogelijk supporters en roepen dan ook op om ons op 11/02 massaal naar de overwinning te schreeuwen tegen Nigeria. Stiekem hopen we ook om dan het publieksrecord voor een dameswedstrijd in België te verbreken. In het damesvoetbal staat dat record op naam van Standard Luik met 9.027 toeschouwers. Dat record willen we op zondag breken, samen met het behalen van het Olympisch ticket uiteraard.”

Courtside zitjes
Naast de All Games Pass zal woensdag ook de verkoop van de Courtside seats starten, de beste zitjes in het huis dus. Voor de verkoop van dagtickets zal je geduld moeten hebben tot 5 december, dan worden de tickets in de andere categorieën beschikbaar gesteld voor het grote publiek.

Sièges Courtside

Outre le All Games Pass, la vente des places Courtside, c’est-à-dire les meilleures places de la salle, débutera également mercredi. Pour la vente des billets journaliers, il faudra patienter jusqu’au 5 décembre, date à laquelle les billets des autres catégories seront mis à la disposition du grand public.

TICKETS (29/11om 17h00) 

Programma OQT

Programma OQT

Donderdag 8 februari 2024

18u15 Senegal – Nigeria
20u45 USA – België

Vrijdag 9 februari 2024

18u15 Nigeria – USA
20u45 België – Senegal

Zondag 11 februari 2024

16u45 België – Nigeria
19u15 Senegal – USA

14 teams zijn nog in de running voor de resterende 10 Olympische tickets. Samen met gastland Frankrijk en huidig kampioen USA – die al zeker zijn van hun ticket – wagen deze 14 landen in februari in 4 Olympische Kwalificatietornooien hun kans. Naast het tornooi in het Antwerpse Sportpaleis zijn er ook nog tornooien in China, Hongarije en Brazilië.