Kwartfinale wenkt voor U16 Lions

Met nog 1 groepswedstrijd te gaan voor onze U16 Lions, is een plaatsje in de kwartfinale zo goed als zeker. Tot nu toe verloren de jongens van coach Bouffioux slechts 1 wedstrijd: een nipte nederlaag tegen Tsjechië in hun 2e groepswedstrijd. 

Drie teams staan nu op gelijke hoogte in Groep D van het EK in Sofia: België, Tsjechië en Slovakije wonnen allemaal 3 wedstrijden en verloren er 1. Bulgarije, de tegenstander van onze Belgen straks, prijkt op de vierde plaats met een 1 op 4.

Het enige wat onze U16 Lions moeten doen om zeker te zijn van de kwartfinale, is winnen tegen Bulgarije straks. Die wedstrijd gaat van start om 17u15 en is te volgen via livestats.

Sterkhouders bij de Belgen zijn Niels De Ridder en Vrenz Bleijenbergh voorlopig. Beide spelers halen gemiddeld een double double: De Ridder met 13 punten en 10 rebounds, Bleijenbergh met 10,2 punten en 11 rebounds per wedstrijd gemiddeld. Sasha De Vreught voegt daar nog 10,8 en net geen 6 assists per wedstrijd aan toe.

Indien de U16 Lions de kwarfinale halen, spelen ze die tegen de nummer 1 of 2 uit Groep C: Slovenië, Roemenië of Oekraïne.