Kim Mestdagh: “Willen ongeslagen blijven”

De Belgian Cats (worldranking 6) vatten vandaag in het Portugese Matoshinos het laatste luik van de EK-kwalificatieronde aan. Met een vier op vier in poule G zijn de Cats al zeker van groepswinst en van een stek op Eurobasket. “We willen echter ongeslagen blijven en gaan dus vandaag tegen Finland (worldranking 58) en zaterdag tegen Portugal (worldranking 48) voor twee nieuwe overwinningen,” zegt Kim Mestdagh.

“Als we een zes op zes halen zitten we op 8 maart in pot 1 van de EK-loting. Belangrijk want zo vermijden we in de eerste ronde wedstrijden tegen onder meer Frankrijk en Spanje. Het zou ook ideaal zijn om de winning-mood te blijven en de EK-kwalificatieronde dus met een goed gevoel te beëindigen. Het zijn immers de laatste officiële wedstrijden vooraleer we in mei de voorbereiding aanvatten richting de belangrijke zomer voor de Belgian Cats met het EK (17 -27 juni, Frankrijk/Strasbourg-Spanje/Valencia) en de Olympische Spelen (23 juli-8 augustus) in Japan/Tokio,” aldus nog Kim Mestdagh die vandaag maar liefst haar 109de interland bij de Belgian Cats afwerkt. Recordhoudster in de “Club 100” is trouwens Marjorie Carpréaux. Zij verovert vandaag tegen Finland haar 139ste Cap.

De heenwedstrijd werd in november 2019 in de Finse hoofdstad Helsinki door de Belgian Cats eenvoudig en met 58-85 gewonnen. Bondscoach Philip Mestdagh mist met Kyara Linskens (knie) en Julie Allemand (adductoren) twee basisspeelsters. De twaalf speelsters die in de bubbel in Portugal vertoeven zijn fit en dus inzetbaar.

De wedstrijd tussen de Belgian Cats en Finland is vanaf 16u00 LIVE te volgen op Sporza (één) en VOO Sport World 4.

Stand poule G: 1. België 4-8; 2. Oekraïne 4-6; 3. Portugal 4-5; 4. Finland 4-5
Programma 5de speeldag poule G: 16.00 België-Finland; 19.00 Portugal-Oekraïne

#basketbalbelgium  #BelgianCats  #Crelansport #basketballwithOrange  #EurobasketWomen21