Jean-Marc Mwema: “Dit hadden we nodig”

Jean-Marc Mwema was bij de Belgian Lions en versus Litouwen één van de vele Belgische uitblinkers. De 30-jarige Antwerpenaar van Oostende, die zijn 92ste interland afwerkte, was na de demonstratie tegen Litouwen duidelijk.
“De eerste drie kwarts waren top : volle overgave, hoog percentage afwerking en sterke defense. 21 punten tegen in de eerste helft is uitzonderlijk op dit niveau en tegen zulke opponent.”

“De driepunters bleven binnenvallen bij iedereen. Iedereen zat in een goeie flow en heeft veel bijgedragen op verschillende facetten: onder meer bij de rebounding (33-26) . En iedereen kwam ook goed van de bank.”

Dit was niet het verwachte Litouwen? Mwema: “Misschien niet. Bij die naam verwacht je wel wat meer. Maar iedereen kan eens een slechte dag hebben. Het is niet dat we ons nu beter dan Litouwen gaan beschouwen. Dit is leuk voor één match. Vanaf vandaag is het opnieuw bittere ernst en op naar het volgende  Met deze groep ontbreekt het nooit aan teamspirit, dat heb ik al jaren ervaren. Dat was vandaag te zien op het terrein. Het was fun en deze prestatie geeft een boost. Maandag moeten we echter bevestigen in Denemarken.”

#basketbalbelgium #belgianlions #Crelansport #BasketballwithOrange