Jan Van Lantschoot is de nieuwe voorzitter van Basketball Belgium

De leden van de Algemene Vergadering van Basketball Belgium hebben in de vergadering van 4 maart ll. Dhr. Jan Van Lantschoot met unanimiteit verkozen als Voorzitter.

Jan Van Lantschoot (65) is licentiaat in de rechten (UGent) en verbonden aan de balie in Dendermonde. Hij heeft een hart voor basketbal en beschikt over een ruime ervaring in diverse functies op clubniveau en in de basketbalfederatie. Hij nam een actieve rol op bij de innovatieve opmaak van interne juridische procedures, de implementatie van een licentiesysteem in de nationale competities en de uitrol van de principes van deugdelijk bestuur.

Jan Van Lantschoot volgt in de hoedanigheid van voorzitter Dhr. Jean Pierre Delchef op, die als ondervoorzitter actief blijft in de Raad van Bestuur van Basketball Belgium. Deze is verder samengesteld uit Mevr. Bo Depoorter en Dhrn. Kris Fels, Pascal Henry en Bernard Scherpereel; Dhr. Stefan Garaleas neemt de functie van secretaris-generaal verder waar.

Jan staat voor een verbindend voorzitterschap over alle geledingen en structuren van het basketballandschap heen. “Ik leg prioriteiten in verbondenheid tussen breedtesport en topsport, tussen professioneel en amateurbasketbal, zowel in Vlaanderen als Wallonië. De actuele successen van de Belgian Lions en Cats motiveren me om samen met de collegae-bestuurders en alle medewerkers op de ingeslagen weg verder te gaan. Deze successen kunnen de uitstraling van het basketbal enkel maar ten goede komen. Spelers, fans en partners verder enthousiasmeren, daar ga ik voor. In uncertain times we believe together in the future. Go forward!”