Herbalife Nutrition en Basketball Belgium slaan de handen in elkaar

Herbalife Nutrition wordt officiële partner van Basketball Belgium, zowel bij de nationale 3X3 teams, als bij de Belgian Lions en Belgian Cats. Als officiële leverancier zal Herbalife Nutrition de voedingsproducten aan onze nationale seniorsploegen leveren. Het wereldwijd opererende voedingsbedrijf met distributeurs in meer dan 90 landen sloot een contract af tot 31 december 2020.

“We zijn blij en vooral ook trots op dit nieuwe nutritionele partnership”, zegt Kobe Vanhaecke, Country Director Herbalife Nutrition België. “Naast onze huidige samenwerking met de Belgische voetbalbond, is Herbalife Nutrition nu ook de officiële nutritionele partner van Basketball Belgium. Een partnership waarbij we de ambitie hebben om Basketball Belgium maximaal te ondersteunen met onze voedingsproducten en we willen helpen deze topsport ploegen verder op de kaart te zetten. Het prachtige sportieve resultaat van de Belgische Cats op het laatste WK kan alvast niemand ontgaan zijn en belooft veel voor het komende EK. We zijn er samen van overtuigd dat het Belgische basket een mooie toekomst tegemoet gaat”, aldus Kobe Vanhaecke.

Herbalife Nutrition is een grote speler in de voedingssector, met als grootste doelstelling om de wereld gelukkiger en gezonder te maken. Sinds 1980 is het bedrijf vastberaden aan de slag om onder andere slechte voedingsgewoontes en zwaarlijvigheid uit de wereld te helpen. Ze doen dat onder meer met uitgebalanceerde voeding en persoonlijke begeleiding. Miljoenen mensen gebruiken en genieten van Herbalife Nutrition-producten om hun fitness- en voedingsdoelen te ondersteunen.

Daarnaast focust het bedrijf zich met haar Herbalife Nutrition Foundation (HNF) en Casa Herbalife Nutrition programma op het verbeteren van het leven van kinderen in nood. Miljoenen kinderen over de hele wereld lijden aan ondervoeding. HNF vindt dat ieder kind op de wereld recht heeft op gezonde voeding, zorg en onderwijs. Zo kunnen zij voorspoedig opgroeien en hun vleugels uitslaan naar een hoopvolle toekomst. In België ondersteunt deze stichting het Pedagogisch Centrum Wagenschot.

Het voedingsbedrijf is ook erg actief in de sportwereld. Wereldwijd sponsort Herbalife Nutrition meer dan 250 atleten en teams, waaronder Ajax, de Koninklijke Belgische Voetbalbond en LA Galaxy.

Lees hier meer over Herbalife Nutrition.

De samenwerking met een partner als Herbalife Nutrition werkt enkel maar bevorderend voor het groeiende positieve imago van onze nationale ploegen.

”Voldoende rust en voeding zijn essentiële elementen voor een topsporter om te recupereren”, zegt Jean-Pierre Delchef, voorzitter van Basketball Belgium. “Herbalife Nutrition draagt op een wetenschappelijk verantwoorde manier bij om de prestaties van onze Lions en Cats nog te verbeteren. Wij zijn dan ook bijzonder tevreden dat we Herbalife Nutrition vanaf vandaag onze official nutrition partner mogen noemen en kijken uit naar de positieve effecten op onze spelers en speelsters.”