Geen winst, maar sterke prestatie van Belgian Lions

Geen stuntzege van de Belgian Lions in de oefeninterland en in de met 2.000 toeschouwers gevulde Alverberg van Hasselt en versus Duitsland (nummer 11 wereldranking). De  Belgian Lions verloren na een aangename en vooral spannende wedstrijd met 83-87 (rust : 50-46).
In een kokende Alverberg van Hasselt misten de Belgian Lions volledig de start. Duitsland, met drie NBA-spelers in de basisvijf (Frans Wagner, Dennis Schröder en Daniel Theis, straften vele Belgische balverliezen af en liepen snel weg naar een 0-11 bonus. Slechts met vrijworpen konden de Lions scoren en pas na ruim vijf minuten lukte de Belgen een eerste field-goal. 6-18. Dennis Schroder schitterde en de Duitsers hadden na het eerste kwart dan ook een 19-29 voorsprong op zak
Pierre-Antoine Gillet lukte 14 punten in de eerste helft en was in het tweede schuijfe met 3 op 3 bommen en 5 op 6 vrijworpen de bezieler van de remonte van de Lions. Gillet kreeg steun van Maxime De Zeeuw, Haris Bratanovic en Vrenz Bleijenbergh vielen sterk in en na 23-32 was bij 34-35 de Belgische aansluiting een feit. Retin Obasohan bracht de Belgian Lions bij 38-37 voor de eerste keer op voorsprong. De wedstrijd werd pittiger, maar de Belgen liet niet begaan en trokken de rust in met een 50-46 bonus halfweg.
Ook in het derde kwart bleven de Belgian Lions lichtjes domineren. Loïc Schwartz dropte bommen en van een 64-61 tussenstand ging het naar een 74-68 Belgische bonus.
Daniel Theis dunkte in het slotkwart en bracht Duitsland na 76-72 bij 80-81 opnieuw op voorsprong. Retin Obasohan lukte nog de 83-86 maar een uitgekookt Duitsland liet de zege na een nagelbijter niet ontsnappen.
BELGIE-DUITSLAND 83-87

KWARTS: 19-29, 31-17, 19-20, 14-21
BELGIE: (21 op 50 shots, waarvan 12 op 28 driepunters, 29 op 37 vrijworpen en 27 fouten) LECOMTE 1-2 , DE ZEEUW 7-3, VANWIJN 2-2- , BAKO 5-2, OBASOHAN 4-14 Mwema 0-0, Tabu 2-0, Serron 3-0
DUITSLAND: (27 op 57 shots, waarvan 10 op 22 driepunters, 23 op 31 vrijworpen en 26 fouten) F. WAGNER 11-12, THEIS 0-8, BENZING 0-3, SCHRODER 13-8, OBST 7-0, Giffey 0-0, Botterman 2-2, Hollatz 3-0, Obst 7-0, Sengfelder 7-3, Kramer 5-3