Geen Vrenz Bleijenbergh in selectie Belgian Lions

Bondscoach Dario Gjergja en zijn sportieve staf presenteerden de selectie van twaalf voor de eerste EK-kwalificatiewedstrijd van de Belgian Lions in Bratislava (donderdag 18 uur) en versus Slowakije. Vrenz Bleijenbergh (Merkezefendi, Turkije) moet met een enkelblessure afzeggen.
Na drie dagen van voorbereiding vallen ook Mattias Palinckx (Kangoeroes Mechelen), Joppe Mennes (Oostende) en Niels Van Den Eynde (Kangoeroes Mechelen) uit de selectie. Voor Jo Van Buggenhout (Antwerp Giants) vormt de interland tegen Slowakije zijn eerste cap.
De Belgian Lions zitten in groep C met naast Slowakije (FIBA 60) ook nog Europees kampioen Spanje (FIBA 2) en Letland (FIBA 8). Het EK 2025 (27 augustus-14 september) gaat door in Finland, Cyprus, Polen en Letland. De vier gastlanden zijn rechtstreeks geplaatst voor Eurobasket. Van de acht groepen van vier is de top-2 en de vier beste derdes geplaatst voor het EK 2025. De Belgian Lions willen zich voor de zesde opeenvolgende keer kwalificeren voor het Europees Kampioenschap.
Zondag (17u30) wordt de tweede EK-kwalificatiewedstrijd in de Dôme van Charleroi en tegen Spanje betwist. Er zijn nog maar enkele honderden tickets beschikbaar. De twee wedstrijden worden op Sporza Canvas en VOO (open channel) rechtstreeks uitgezonden.
Selectie: Jo Van Buggenhout, Milan Samardzic, Retin Obasohan, Siebe Ledegen, Loïc Schwartz, Jean-Marc Mwema, Hans Vanwijn, Pierre-Antoine Gillet, Jonas Delalieux, Thijs De Ridder, Kevin Tumba, Ismael Bako