Geen oefenmatchen tegen Spanje en Amerika voor Belgian Cats

De Belgian Cats zullen geen oefenwedstrijden meer kunnen spelen voor hun debuut op het olympisch basketbaltoernooi, op 27 juli tegen Australië. De geplande oefenmatchen tegen Spanje  en de Verenigde Staten, die deze week op het programma stonden,  zijn definitief geannuleerd.

De beslissing werd op 12 juli al genomen door de Japanse autoriteiten, die het niet toestaan dat de olympische bubbels elkaar kruisen. De uitzondering op de regel is het Japanse basketbalteam zelf dat de vriendschappelijke matchen opstapelt. Spanje en de Verenigde Staten probeerden de beslissing nog om te keren, maar faalden in hun opzet.

“Het is nu honderd procent zeker dat ze niet doorgaan”, zei Koen Umans, general manager van de Belgian Cats. “Het is onmogelijk om het ‘activity plan’ (het activiteitenplan dat alle deelnemers moeten invullen voor de eerste 14 dagen van de Spelen, red.) nog te wijzigen.”

De Belgian Cats spelen nog een onderlinge scrimmage, op 21 juli om 11 uur Belgische tijd. Er komen scheidsrechters van buitenaf om het duel te leiden en de teams zullen elk kwart worden aangepast.