Geen Kyara Linskens en Billie Massey bij Belgian Cats

Pech voor Kyara Linskens! De center van het Franse BLMA Montpellier kan omwille van enkelblessure niet aantreden bij de Belgian Cats en op het olympisch kwalificatietoernooi dat donderdag in het Antwerpse Sportpaleis van start gaat. Ook Billie Massey (Estudiantes Madrid) zit niet in definitieve selectie van twaalf.
Anderhalve week geleden viel Kyara Linskens met een verstuiking aan de linkerenkel uit in de competitiewedstrijd in de Franse LFB en met BLMA Montpellier in Charnay. Na controle bij de medische staf van de Belgian Cats werd duidelijk dat Linskens niet speelklaar geraakt voor het olympisch kwalificatietoernooi in het Antwerpse Sportpaleis.
Ook geen Billie Massey (Estudiantes Madrid) in de selectie voor het OQT, maar wel Nastja Claessens en Ine Joris. Beide Nex Gen Cats komen uit voor Castors Braine.
De Belgian Cats spelen in het Sportpaleis op 8 februari tegen olympisch- en wereldkampioen Amerika, op 9 februari versus Senegal en op 11 februari tegen Nigeria. Amerika is rechtstreeks geplaatst voor de Olympische Spelen en de Cats moeten één Afrikaans land achter zich laten om zich te kwalificeren voor Parijs 2024. Voor de wedstrijden van vrijdag (Senegal) en zondag (Nigeria) zijn nog tickets beschikbaar.
De twaalf voor het Olympisch kwalificatietoernooi in Antwerpen:  Julie Allemand, Julie Vanloo, Elise Ramette, Antonia Delaere, Maxuella Lisowa, Nastja Claessens, Laure Resimont, Becky Massey, Ine Joris, Bethy Mununga, Emma Meesseman,  Serena-Lynn Geldof