Focus van Ann Wauters ligt vanaf nu op de Olympische Spelen

Ann Wauters zal geen deel uitmaken van de Belgische selectie op EuroBasket Women 2021, het EK basketbal voor vrouwen. Dat maakte coach Philip Mestdagh bekend vanuit de stage van de Belgian Cats in Spanje. 

De Belgian Cats bereiden zich momenteel voor op het Europees Kampioenschap dat van 17 tot 27 juni plaatsvindt in Straatsburg en Valencia. Voor het eerst sinds 2016 zal Ann Wauters geen deel uitmaken van de nationale ploeg.

“Na overleg met de sportieve staff en Ann zelf, hebben we beslist om haar niet te selecteren voor het EK,” verklaart bondscoach Philip Mestdagh. “De bedoeling blijft wel om Ann aan de hand van een individueel programma verder voor te bereiden richting de Olympische Spelen in Tokio, van zodra de Cats naar Straatsburg vertrekken.”

“De keuze om Ann niet mee te nemen naar het Europees Kampioenschap was echter geen eenvoudige beslissing,” gaat Mestdagh verder. “Het zware programma deze zomer zorgt ervoor dat we de workload van al onze speelsters nauwkeurig in de gaten houden. We hebben hoge ambities en dan zijn details uiterst belangrijk. Ook dit was een factor in het beslissingsproces. De rol van Ann als kapitein zal nu door andere speelsters moeten ingevuld worden.”

Teleurstelling

De 40-jarige Wauters reageert zelf teleurgesteld. “De ontgoocheling is groot”, zegt ze. “Sportieve keuzes heb ik echter altijd gerespecteerd en ook nu zal ik dat doen. Mijn allergrootste droom blijft deelnemen aan de Olympische Spelen en die focus neem ik mee in mijn verdere voorbereiding.”

“Dat Ann er op het komend EK niet zal bij zijn, is een extra uitdaging voor ons.” pikt Sportvrouw van het Jaar Emma Meesseman in. “Ann is iemand met een sterke persoonlijkheid en een stem in de kleedkamer. We zullen haar goede voorbeeld missen en als groep moeten opvangen.”

Ann Wauters zit sinds 2019 zonder club, maar bleef individueel doortrainen. In teamverband speelde ze enkel voor de nationale ploeg.