Europese topper Duitsland met verschillende NBA-spelers naar Hasselt

Op woensdag 10 augustus werken de Belgian Lions de enige oefeninterland van deze zomer in België af. De Lions ontvangen (20u30) in sporthal Alverberg in Hasselt  de Europese topper Duitsland. Het is van 2014 geleden en versus Turkije dat de nationale ploeg nog eens in de provincie Limburg een interland afwerkte. Bij Duitsland, nummer 11 op de wereldranking, zijn verschillende NBA-spelers actief.
Zowel België als Duitsland zijn in volle voorbereiding op de eerste fase van de beslissende WK-kwalificatieronde (25-28 augustus) en het EK (1-18 september).
De Belgian Lions zijn stilaan maar zeker een vaste waarde op Eurobasket en kwalificeerden zich voor de vijfde opeenvolgende keer. Duitsland, dat het EK mee organiseert (groepsfase in Keulen en eindfase van 1/8ste finales in Berlijn), is er evenwel voor de veertiende opeenvolgende keer bij. In 1993 organiseerde het ook het EK en won het voor de eerste keer goud. NBA-speler Christian Welp werd MVP van het toernooi en leidde Duitsland naar goud.
In 2005 en met NBA-legende Dirk Nowitzki eindigde Duitsland tweede op het EK in Servië. Nowitzki werd tot MVP uitgeroepen. In 2007 werd het vijfde en het laatste EK in 2017 bracht een mooie 6de plaats.
Op het WK in 2002 werd Dirk Nowitzki topschutter en MVP en veroverde Duitsland brons. De Olympische Spelen in Tokio bracht vorig jaar ook een mooi resultaat. Duitsland werd achtste. Dat maakt dat het elfde op de wereldranking staat en de nummer 8 van Europa is.
Bondscoach Gordon Herbert beschikt dan ook over een mooie selectie. Verschillende spelers komen in sterke Europese competities uit: onder meer Robin Benzin (F. Bologna), Niels Giffy (Zaligiris Kaunas), Johannes Voigtman (CSKA Moskou) of in sterke teams uit de Bundesliga als ALBA Berlijn en Bayern München.
Last but not least zitten er ook verschillende NBA-spelers in de selectie. Frans en Moritz “Moe” Wagner die voor Orlando Magic uitkomen, Daniel Theis (Indiana Pacers) en Dennis Schröder die al sinds 2013 (Atlanta Hawks, Oklahoma City Thunder, Los Angeles Lakers, Boston Celtics en Houston Rockets) in de NBA uitkomt. Redenen genoeg dus voor de fans van de Belgian Lions om volgende week woensdag naar Sporthal Alverberg in Hasselt af te zakken. Voor tickets:
 10/8/22 @20h30 – Belgian Lions vs. Duitsland (friendly game – Hasselt)