Emma Meesseman Sportvrouw van het Jaar, Philip Mestdagh Coach van het Jaar en Belgian Cats Ploeg van het Jaar

Op het Sportgala 2020 was het basketbal boven!! Maar liefst drie prijzen veroverde het Belgische basketbal op het jaarlijks sportfeest. Emma Meesseman werd verkozen tot Sportvrouw van het Jaar, Philip Mestdagh werd uitgeroepen tot Coach van het Jaar en last but not least werden de Belgian Cats uitgeroepen tot Ploeg van het Jaar.
“Ik ben zeer vereerd dat ik Sportvrouw van het Jaar ben. Maar, de trofee van Ploeg van het Jaar smaakt zoveel zoeter. Hier hebben we lang voor gewerkt en na enkele podiumplaatsen is die trofee nu van ons,” gaf Emma Meesseman vanuit Rusland mee. Sonja Tankrey, mama van Emma en ex-Speelster van het Jaar, kwam de trofee van Belgische Sportvrouw van het Jaar in ontvangst nemen. Julie Allemand eindigde  in dit referendum op een schitterende tweede plaats.
Kapitein Ann Wauters, die samen met general manager Koen Umans de honneurs voor de Ploeg van het Jaar waarnam, nam de trofee van Ploeg van het Jaar in ontvangst. “Ik was verschillende keren in het verleden  genomineerd als Sportvrouw van het Jaar. Dit is echter veel intenser. Ik heb hier nauwelijks woorden voor. Belgische Ploeg van het Jaar en dit over alle sporten heen is een enorme erkenning en belangrijk voor de Belgische basketbalsport. Ik bedank iedereen die mee heeft geholpen in dit succes,” pinkte Ann Wauters een traantje weg.
Philip Mestdagh was ook in de wolken. “Ik was ook al enkele keren genomineerd voor Coach van het Jaar. Dat ik nu win maakt me wel fier. De winst van Emma, de tweede plek van Julie en het feit dat we Ploeg van het Jaar zijn, maakt het feestje voor het Belgische basketbal en de Cats in het bijzonder compleet,” aldus nog de bondscoach van de Belgian Cats.
Uitslag Sportvrouw van het Jaar: 1. Emma Meesseman 826 punten; 2 Jullie Allemand 578 punten, 3. Lotte Kopecky 477
Uitslag Coach van het Jaar: 1. Philip Mestdagh 405; 2. Philippe Clément 293; 3. Roberto Martinez 220
Uitslag Ploeg van het Jaar: 1. Belgian Cats 465; 2. Red Flames 245; 3. Deceuninck-Quick Step 208