Emma Meesseman MVP en Rachid Meziane Coach van het Jaar Euroleague Women

Op het Gala van de Euroleague Women in het Turkse Mersin werd Emma Meesseman van Fenerbahce Istanbul verkozen tot MVP (Most Valuable Player) van het seizoen. De Belgian Cat is ook dit weer outstanding en telt in de Euroleague weer een schitterend gemiddelde van 18 punten, 6 rebounds en 5 assists. Het is voor de tweede keer op een rij dat Emma Meesseman tot beste speelster van Europa wordt verkozen. In 2018 was ze in het Hongaarse Sopron ook MVP van de Final Four. Die won ze toen met het Russische Ekaterinburg. Ondertussen heeft ze al vijf keer de Euroleague Women gewonnen.
Zondag (18 uur Belgische tijd) gaat ze met het Turkse Fenerbahce Istanbul voor een tweede opeenvolgende Europese clubtitel. Het zou haar totaal op zes stuks brengen. In de finale wacht het Franse Villeneuve D’Ascq met collega Cats Bethy Mununga en Maxuella Lisowa en bondscoach Rachid Meziane.
Rachid Meziane werd tevens verkozen tot Coach van het Jaar van de Euroleague Women. De 44-jarige Fransman leidde Villeneuve d’Ascq voor het eerst naar de Final Four van de Euroleague Women. Vrijdag won het team van coach Rachid de halve finale van de Euroleague Women versus het Tsjechische Praag. Villeneuve d’Ascq gaat zondag en tegen Emma Meesseman en Fenerbahce op zoek naar een eerste titel in de Euroleague Women. Rachid Meziane werd tevens verkozen tot Coach van het Jaar in de Franse LFB.