Emma Meesseman leidt Ekaterinburg naar vierde Euroleague-titel

Emma Meesseman leidde met een knappe prestatie en 19 punten, 8 rebounds en 3 assists   Ekaterinburg naar de overwinning in de EuroLeague. De Russische topclub was in de finale (Final Four in het Turkse Istanbul) een maatje te groot voor Avenida Salamanca uit Spanje en zegevierde met 78-68.
Voor de Russische club is het de zesde titel in Euroleague, de derde op een rij.  Met  vier EuroLeague-titels doet Emma Meesseman ook even goed als collega Belgian Cat Ann Wauters. Ex-Cat Anke De Mondt won één keer de Euroleague.
In de Italiaanse Lega A1 kwalificeerde Kim Mestdagh zich met Schio na een forfait voor de halve finale van de play-offs.  “Bijna de volledige ploeg en de coach van San Martino liepen een coronabesmetting op. Ze hebben daardoor hun seizoen moeten afsluiten,“ zei Kim Mestdagh. In de Franse LFB won Julie Allemand (9 punten, 4 assists) met Montpellier met 79-82 van Charleville. Emmanuella Mayombo en Hatty Benzi Nahwezi-Bende beginnen woensdag met Keltern en versus Osnabrueck aan de finale in de Duitse DBBL.

Lecomte wint “Belgisch” duel in Litouwen vs. Van Vliet

In de Franse Pro A won Ismael Bako (7 punten, 5 rebounds) met ASVEL Villeurbanne met 67-95 van Boulazac. In de Turkse BSL verloor Thomas Akyazili (6 punten, 5 rebounds) met Bahecesehir Istanbul met 83-77 van Besiktas Istanbul. In de Litouwse LKL won Manu Lecomte (8 punten, 6 assits) het Belgisch duel met Prienai met 90-89 van Siauliai en versus Andy Van Vliet (11 punten, 4 punten, 3 rebounds).