Emma blijft in Washington, Ann niet meer naar Turkije

Ann Wauters (39) keert niet meer terug naar haar Turkse club Kayseri. “Met de sportieve en medische staf is beslist om de Spelen in België voor te bereiden”, zegt de kapitein van de Belgian Cats.  Ann Wauters tekende vorig jaar in november een contract bij het Turkse Kayseri, waar ze vroeger al eens actief was. “Door knieperikelen en een operatie kwam ik meer dan een seizoen niet in actie op clubniveau. Voor het olympisch kwalificatietoernooi in Oostende wilde ik matchritme opdoen en bij Kayseri kon dat”, zei Ann Wauters. Na de kwalificatie voor de Olympische Spelen ging de vijfvoudige Europese Speelster van het Jaar met de sportieve en medische staf rond de tafel zitten. “Er werd beslist om met een meer individuele aanpak te werken. Ik zal trainen in Move To Cure in Antwerpen, bij Lieven Maesschaelck. Daarnaast zal ik ploegtrainingen afwerken bij eersteklasser Namen van coach Philip Mestdagh.”

Collega-Cat Emma Meesseman zal ook volgend seizoen voor Washington Mystics uitkomen. Het wordt voor Meesseman het zevende seizoen bij de Mystics. Met Meesseman in het team bereikten de Mystics in vijf van de zes seizoenen de play-offs. Vorig jaar leidde Meesseman hen naar de titel en werd de Belgische tot MVP van de finale verkozen.
“DC is mijn thuis als ik niet thuis ben”, zegt Meesseman op de clubwebsite. “Ik ben dan ook blij dat ik weer bij het team ben en kijk uit naar het nieuwe seizoen. We gaan voor een nieuwe titel!”

Het WNBA-seizoen loopt van 15 mei tot 11 juli en van 16 augustus tot midden oktober. Tussendoor kan Meesseman met de Cats naar de Olympische Spelen in Tokio (27 juli-9 augustus).