Duitsland vanavond met vier NBA-spelers in Hasselt versus Belgian Lions

De Belgian Lions, in volle voorbereiding op het eerste luik van de beslissende WK-voorronde (25-28 augustus thuis Groot-Brittannië en naar Griekenland) en het EK (1-18 september, Georgië/Duitsland), werken vanavond hun enige oefeninterland op Belgische bodem af. De ploeg van bondscoach Dario Gjerjga neemt het in de Alverberg van Hasselt (20u30) tegen Duitsland op. Het is de eerste keer sinds 2014 dat de Belgian Lions nog eens op Limburgse bodem actief zijn. Toen namen de Lions het tegen de toenmalige vice-wereld kampioen Turkije op.
De Duitse ploeg, die voor de veertiende keer op een rij naar het EK trekt,  is een Europese topper en fonkelt momenteel op de 11de stek op de wereldranking. In de selectie zitten maar liefst vier NBA-spelers. Dennis Schröder (o.a. ex-Atlanta Hawks, Los Angeles Lakers en Boston Celtics), de broers Frans en Moritz Wagner (Orlando Magic) en Daniel Theis van Indiana Pacers.
Vooral voor Limburger Hans Vanwijn is het vanavond een speciale wedstrijd.
“Ik speelde van 2014 tot 2017 bij Limburg United en in Hasselt. Nadien keerde ik met Antwerp Giants nog wel enkele keren terug naar de Alverberg, maar intussen is het toch al meer dan drie jaar geleden. Na onze bekerwinst in 2020 met de Giants werd op 12 maart 2020 de competitiewedstrijd in Hasselt immers afgelast. Het was het begin van de coronapandemie en de competitie werd niet meer opgestart,” zei Hans Vanwijn, die na Dijon (Frankrijk) en Zaragoza (Spanje) de komende campagne opnieuw in de Franse Pro A en bij Nanterre uitkomt.
“Spelen vanavond met de Belgian Lions in Hasselt is uiteraard enorm speciaal voor mij. De ganse familie kan in de eigen provincie mij nog eens aan het werk zien. Duitsland is tevens voor ons en in de aanloop naar de WK-kwalificatiewedstrijden en het EK een belangrijke test. Zij tellen naast NBA-spelers ook sterke spelers die onder meer in de Euroleague uitkomen,” aldus nog Hans Vanwijn.
Maxime De Zeeuw, die in 2014 met de Lions in de Alverberg tegen Turkije speelde, komt volgend seizoen voor Limburg United uit. Ook voor de Brusselse kapitein van de Belgian Lions is het na acht jaar buitenland vanavond dus een bijzondere wedstrijd.
Er zijn voor deze pittige oefeninterland nog tickets beschikbaar:

10/8/22 @20h30 – Belgian Lions vs. Duitsland (friendly game – Hasselt)