Dit is de selectie van Belgian Cats voor FIBA Women’s EuroBasket 2023

De Belgian Cats maakten de finale selectie bekend voor FIBA Women’s EuroBasket in Israël en Slovenië van 15 tot en met 25 juni. Maandag reizen de Cats af naar Tel-Aviv, waar ze in de groepsfase Israël, Tsjechië en Italië tegenkomen.

Selectie

Guards
Julie Allemand (Lyon ASVEL), Julie Vanloo (Montpellier), Elise Ramette (Cadi La Seu)

Forwards
Antonia Delaere (Salamanca), Maxuella Lisowa-Mbaka (Lucca), Becky Massey (Euskotren), Laure Résimont (Kangoeroes Mechelen)

Centers
Emma Meesseman (Fenerbahce), Kyara Linskens (Montpellier), Serena-Lynn Geldof (Zaragoza), Bethy Mununga (Sepsi), Billie Massey (Estudiantes)

Hind Ben Abdelkader & Nastja Claessens out met blessure

Opvallende afwezige in de selectie is shooting guard Hind Ben Abdelkader. De 27-jarige miste reeds het einde van het seizoen bij Villeneuve-d’Ascq en bleef de laatste weken in België om op individuele basis te revalideren en zo speelklaar te geraken. In samenspraak met de medische staff en Ben Abdelkader werd echter besloten dat er onvoldoende progressie is geboekt, waardoor ze het EK basketbal zal missen. Ook forward Nastja Claessens is niet beschikbaar, ten gevolge van een spierblessure.

Ine Joris en Habibatou Bah vielen net buiten de selectie. Claessens en Bah zullen deze zomer wel te zien zijn op het EK bij de U20 meisjes.

Oefenwedstrijd tegen China live op Sporza

Na de stage in Córdoba, oefenden de Belgian Cats gisterenavond in Kortrijk tegen China. Er werd stevig uitgehaald en met 90-55 cijfers gewonnen.

De uitwuifwedstrijd van de Cats wordt morgenavond in Leuven (18u00), opnieuw tegen China gespeeld. De wedstrijd is live te volgen op Sporza.

Met Israël, Tsjechië en Italië in poule op EK

Op FIBA Women’s EuroBasket is België ingedeeld in een poule met Israël, Tsjechië en Italië. Het volledige speelschema kan je hieronder terugvinden. Als de Cats groepswinnaar zijn in poule B, kwalificeren ze zich rechtstreeks voor de kwartfinales. Een tweede of derde plaats, betekent een kwalificatiewedstrijd tegen een ploeg uit poule A voor een plek in de kwartfinales. Hier staat het volledige competitiesysteem uitgeschreven.

Wedstrijden Cats

  • 15/06 om 17u15* – België vs. Israël
  • 16/06 om 11u15* – Tsjechië vs. België
  • 18/06 om 14u15* – België vs. Italië

*De wedstrijduren zijn Belgische tijd (GMT +2). Alle wedstrijden zullen live te volgen zijn op Sporza en RTBF.