De twaalf Belgian Lions voor Tsjechië

Bondscoach Dario Gjergja en de sportieve staff van de Belgian Lions hebben na vier dagen van voorbereiding in de Litouwse hoofdstad Vilnius 12 spelers aangeduid voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië. Leander Dedroog (Limburg United) en Haris Bratanovic (Oostende) zijn de afvallers.

De Lions spelen in de bubbel van Litouwen de derde EK-kwalificatiewedstrijd in poule C vrijdag om 15u30 Belgische tijd tegen Tsjechië en zondag om 18u30 de vierde opdracht versus Litouwen. De selectie van bondcoach Dario Gjergja begon de EK-kwalificatieronde in februari met een twee op twee waaronder spraakmakende winst tegen Litouwen en een overwinning in Denemarken. De top 3 van elke groep (behalve in poules waarin een van de EK-organisatoren zit, zoals Tsjechië in de groep van België), plaatst zich voor het EK. Dat wordt in 2022 (1 tot 18 september) gespeeld in Tsjechië (Praag), Georgië (Tbilisi), Duitsland (Keulen/Berlijn) en Italië (Milaan). De wedstrijden zijn live op Eén/Sporza en VOO World Sport 4 (kanaal 36).

De  Belgian Lions waren in 2011, 2013 (negende), 2015 en 2017 op Eurobasket van de partij en gaan op zoek naar een vijfde opeenvolgende deelname. Michael Gilmore (25, 2m08) en Andy Van Vliet (25, 2m13) zijn debutanten in de selectie van bondscoach Dario Gjergja.

Selectie: Thomas Akyazili, Michael Gilmore,  Manu Lecomte, Jean-Marc Mwema, Pierre-Antoine Gillet, Retin Obasohan, Kevin Tumba, Hans Vanwijn, Alex Libert, Vrenz Bleijenbergh, Vincent Kesteloot, Andy Van Vliet

#basketbalbelgium  #belgianLions #Crelansport #basketballwithOrange #Eurobasket22