De twaalf Belgian Cats voor het WK in Australië

Elise Ramette (23, Cadi La Seu) krijgt de laatste plek in de definitieve twaalfkoppige selectie van de Belgian Cats voor het komende WK in het Australische Sydney.
Begin deze maand maakte bondscoach Valéry Demory al elf van de twaalf WK-gangers bekend. Voor het laatste ticket ging het tussen Elise Ramette en Serena-Lynn Geldof (25, Zaragoza), die beiden ruim een week geleden meereisden naar Australië. Dat gold ook voor Heleen Nauwelaers, die als ervaren Cat bij de groep bleef om in de laatste voorbereidingsfase de aansluiting van Emma Meesseman en Julie Allemand op te vangen. Geldof zal nu samen met Nauwelaers terugkeren naar België.
Donderdag om 3u30 Belgische tijd beginnen de Belgian Cats aan het WK met een partij tegen de Verenigde Staten, de titelverdediger en olympische kampioen. In Sydney volgen nadien nog groepswedstrijden tegen Zuid-Korea (vrijdag, 5u), Puerto Rico (zaterdag, 12u30), Bosnië en Herzegovina (26/09, 3u30) en China (27/09, 5u30). De eerste vier teams van de poule stoten door naar de kwartfinales.
Selectie Belgian Cats: Antonia Delaere, Laure Resimont, Emma Meesseman, Kyara Linskens, Hind Ben Abdelkader, Becky Massey, Maxuella Lisowa-Mbaka, Billie Massey, Julie Vanloo, Julie Allemand, Ine Joris,  Elise Ramette