De scenario’s voor de Belgian Cats op de slotspeeldag in poule C

De Belgian Cats werken vandaag (15 uur)op het EK en in het Franse Strasbourg en versus Turkije de laatste groepswedstrijd in poule C af. Verschillende scenario’s zijn voor de Belgian Cats aan de orde. We zetten ze even voor u op een rijtje:
-Slovenië-Bosnië vat om 12 uur en de Cats kennen dus voor aanvang van hun match het resultaat. Met een derde opeenvolgende zege is Bosnië groepswinnaar en rechtstreeks geplaatst voor de kwartfinale. De Cats zijn dan tweede en spelen maandag de play-offs/barrages tegen de nummer drie van poule D.
-Slovenië wint van Bosnië en de Belgian Cats van Turkije. De Belgische vrouwen zijn dan groepswinnaar en werken woensdag de kwartfinale af.
-Slovenië wint van Bosnië en de Belgian Cats verliezen van Turkije. De Cats zijn uitgeschakeld en moeten maandag het EK verlaten.
België speelde vijftien keer tegen Turkije. Het won zeven keer en verloor acht keer. De laatste keer bracht in 2018 en in Luik een 78-60 overwinning. Turkije is nog steeds het nummer 7 van de wereld. De Belgian Cats fonkelen op een zesde plaats op de mondiale worldranking!

Stand poule C: 1. Bosnië 2-4; 2. België 2-3; 3. Slovenië 2-3; 4. Turkije 2-2
Programma slotspeeldag (zondag): 12.00 Bosnië-Slovenië; 15.00 België-Turkije

#basketbalbelgium  #BelgianCats  #Crelansport #basketballwithOrange