De Belgian e-Lions starten vandaag aan eFIBA Season 2

Op dinsdag 3 oktober openen de Belgian e-Lions hun groepsfase van eFIBA Season 2 tegen Nederland. Later die avond staan er ook nog wedstrijden tegen Servië, Italië en Estland gepland.

Voor wie niet zo thuis is in esports, leggen we het even kort uit. De term esports is een samenvoeging van de woorden electronic en sports. De meest gangbare definitie is het competitief spelen van multiplayer-videogames op professioneel niveau. In het geval van eFIBA Season 2 is het een internationale competitie waar verschillende landen het opnemen in het spel NBA2K24 op PlayStation 5.

Maar liefst 61 landen tekenden in op het format van FIBA, waarvan 26 uit Europa. De competitie is opgemaakt uit verschillende fases: een groepsfase, een regionale finale en een wereldfinale.

Voor de e-Lions start het dus met de eerste speeldag op 3 oktober. Daarna volgen nog speeldagen op 17 en 31 oktober om de groepsfase af te sluiten. De vijf beste Europese landen én de winnaar van de zogenaamde ‘lucky loser bracket’ plaatst zich voor de Europese Finals op 9 november. De top 2 van die Finals stoten door naar de World Finals op 24, 25 en 26 november in Zweden tijdens het DreamHack Festival.

Wie zijn de e-Lions?

Naast kapitein Bryan Badjie (Badjian_X) staan er nog 8 andere spelers op de roster van de Belgian e-Lions: Shawn Vervaeke (TheYoungShawn), Bryan De Smedt (IDontHaveTime_-), Julien Leitner (SwishXII), Emrecan Orhan (Hakannzz), Jason Kaluanga (K4loup_), Anthony Lambot (Lantho_Show), Illies Griche (LLGRCx) en Thibaut Van Cortenberg (DudullAmNz).

“We kijken enorm uit naar deze competitie,” zegt kapitein Badjie. “Het is een nieuw concept dit jaar en ons team is wat gewijzigd tegenover vorig jaar. Het is dus moeilijk te voorspellen hoe ver we kunnen geraken, maar we bekijken elke wedstrijd als een kans om te leren en ons te tonen. We zijn trots dat we hier met België aan kunnen deelnemen en zo de Belgische game-community mee op de kaart kunnen zetten.”

De wedstrijden van de Belgen zal je gratis kunnen volgen via het YouTube-kanaal van eFIBA.

Meer informatie over het competitiesysteem kan je terugvinden via www.fiba.basketball/efiba/season2/2023

Wedstrijdschema voor 3 oktober:

  • 18h50: België vs. Nederland
  • 19h30: België vs. Servië
  • 20h20: België vs. Italië
  • 21h00: België vs. Estland