Dario Gjergja tot 2023 bondscoach Belgian Lions

Na de kwalificatie voor het EK van 2022 werd ook het contract van bondscoach Dario Gjergja opengebroken. In juli 2018 werd hij bij de Belgian Lions opvolger van Eddy Casteels.  In 11 officiële interlands realiseerden de Lions onder de ondertussen 45-jarige bondscoach maar liefst 10 overwinningen.
 Basketball Belgium verlengde het contract met Dario Gjergja, sinds 2011 ook de coach/architect van de successen bij Oostende, tot 2023.
“Onze focus gaat nu enerzijds naar een succesvol Eurobasket in september 2022 maar anderzijds ook naar de WK-kwalificatieronde die aanvat in september (World Cup 2023 Japan, Filipijnen, Indonesië). Met bondscoach Dario Gjergja willen we met een mix van de ervaren generatie en de opkomende talenten met de Belgian Lions de challenge aangaan om ons voor het eerst te kwalificeren voor een WK,” zegt sportief directeur Jacques Stas. Dario Gjergja: “Het is een eer voor mij om te werken met de Belgian Lions. Een mix van generaties die graag uitkomen voor hun land, nederig zijn maar vooral veel honger hebben om de volgende jaren nog progressie te maken.”

#basketbalbelgium  #belgianLions #Crelansport #basketballwithOrange #Eurobasket22