Crelan twee jaar langer hoofdsponsor van Basketball Belgium

Crelan zal nog minstens twee jaar langer hoofdsponsor zijn van Basketball Belgium. De Belgische bank-verzekeraar, opgericht in 2013, ging een nieuwe overeenkomst aan die in werking trad op 1 oktober 2021 en loopt tot 30 september 2023. De sponsoring omvat de Belgian Cats & Lions, de nationale 3×3-teams én de nationale jeugdploegen U18 en U20. De bank blijft ook shirtsponsor, bij de Cats & Lions op de achterzijde van het shirt en bij de 3×3- en jeugdploegen op de voorzijde.

“De afgelopen jaren hebben we bijzonder genoten van de straffe prestaties van de Belgian Cats & Lions”, zegt Jean-Paul Gregoire, Bestuurder-Directeur van Crelan. “Vooral de zenuwslopende wedstrijden op het Europees Kampioenschap en de Olympische Spelen staan nog in ieders geheugen gegrift. Als coöperatieve bank zijn we dan ook bijzonder trots deze sterke samenwerking met Basketball Belgium te verlengen. Ook de jeugdploegen & de nationale 3×3-teams kunnen op onze ondersteuning blijven rekenen. Op deze manier bouwen we verder aan een mooie toekomst voor het Belgische basketbal.”

“Crelan is een Belgische bank, die dezelfde waarden uitstraalt als Basketball Belgium”, zegt voorzitter van Basketball Belgium, Jan Van Lantschoot. “De bank draagt al een aantal jaar bij tot de identiteit van onze nationale ploegen, die gelijk staat aan kwalificatie voor grote tornooien en het behalen van goeie resultaten en dat is een weg die we willen blijven inslaan. We zijn dan ook uitermate verheugd met de verlenging van dit contract.”