Update rond het Coronavirus

Na kennis te hebben genomen van de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad, van de evoluties van de COVID-19 toestand en de beslissingen van de overheden op lokaal, provinciaal en regionaal vlak hebben de basketbalfederaties AWBB, Basketball Belgium en Basketbal Vlaanderen overlegd en beslist om enkel in veilige omstandigheden te sporten en een coherente aanpak voor alle actoren van de Belgische basketbalgemeenschap uit te werken.

Er is beslist om tot en met zondag 30 augustus ’20 alle wedstrijden (beker- en/of competitiewedstrijden) op te schorten.  Vriendschappelijke wedstrijden en tornooien zijn tijdens deze periode niet toegelaten.  De competities zullen ten vroegste in het weekend van 2-4 oktober ’20 opstarten, zodat een redelijke voorbereidingsperiode van minimum 4 weken kan gegarandeerd worden.  Tegen het einde van deze week, ten laatste op vrijdag 31 juli ’20 zullen er bijkomende richtlijnen gegeven worden.

Trainingen en stages zijn onderworpen aan een toestemming van de lokale autoriteiten en mits inachtneming van de van toepassing zijnde veiligheidsmaatregelen.

#basketbalbelgium  #Crelansport #basketballwithOrange