Coach Demory selecteert al 11 Cats voor FIBA Women’s World Cup 2022

Nog voor de Belgian Cats hun laatste oefenwedstrijd afwerken (zondag 4/9 om 16u00 tegen Frankrijk in Sportcampus Lange Munte in Kortrijk, red.) maakt coach Valéry Demory een eerste deel van de selectie bekend voor het WK in Australië. Elf speelsters zijn al gekend, de twaalfde plek wordt nog ingevuld.

Antonia Delaere, Laure Résimont, Emma Meesseman, Kyara Linskens, Hind Ben Adbelkader, Becky Massey, Maxuelle Lisowa-Mbaka, Billie Massey, Julie Vanloo, Julie Allemand en Ine Joris zijn de 11 speelsters die al zeker zijn van hun plaats. De laatste roster spot zal naar Elise Ramette of Serena-Lynn Geldof gaan. “Die tactische keuze is nog niet gemaakt,” verklaart Demory, die hiermee zijn kaarten open houdt. “Net zoals Elise en Serena-Lynn reist ook Heleen Nauwelaers nog mee naar Sydney. Als ervaren Cat blijft ze bij de groep om in de laatste voorbereidingsfase de aansluiting van Meesseman en Allemand op te vangen.” Marie Vervaet valt dus buiten de selectie en zal in de uitwuifwedstrijd vandaag ook niet aan de opworp verschijnen.

De FIBA Women’s World Cup 2022 start op 22 september en vindt plaats in Sydney, Australië. De Belgian Cats (FIBA- 5) zitten in Groep A samen met China (FIBA – 7), Bosnië-Herzegovina (FIBA – 26), Puerto Rico (FIBA – 17), Korea (FIBA – 13) en de Verenigde Staten (FIBA – 1). De top 4 van de groep stoot door naar de kwartfinales. Die kwartfinales worden op donderdag 29 september gespeeld. De halve finales en finale volgen op respectievelijk 30 september en 1 oktober. Het WK basketbal zal live te volgen zijn op Sporza en RTBF.

Programma WK

  • 22/9: USA vs. Belgium
  • 23/9: Belgium vs. Korea
  • 24/9: Puerto Rico vs. Belgium
  • 26/9: Belgium vs. Bosnia-Herzegovina
  • 27/9: China vs. Belgium