Bondscoach Philip Mestdagh: “We zijn klaar”

Vanavond gaat in de Versluys Dôme van Oostende het Olympisch kwalificatietornooi van start. Na de partij Japan-Zweden vatten de Belgian Cats tegen Canada de race richting Tokio 2020 aan. Het Belgische vrouwenbasketbal kwalificeerde zich nog nooit voor de Olympische Spelen. In 2003 en 2007 waren Ann Wauters en co. er dicht bij. De derde keer moet voor eigen publiek dan ook de goede keer worden!

 Emma Meesseman, Kyara Linskens, Kim Mestdagh, Julie Allemand en hun ploegmaats leefden deze week sereen en vooral met veel focus naar dit voor het Belgische basketbal enorm belangrijk evenement toe.

Ook bondscoach Philip Mestdagh straalt sereniteit en vooral veel vertrouwen uit. “De loting viel weer niet mee en we zitten in de moeilijkste poule van de vier. Canada, Zweden en Japan zijn stevige kleppers. Wij zijn na een korte maar goede voorbereiding echter klaar om onze grote droom in te vullen. Ik geloof in mijn selectie en met de steun van onze trouwe fans gaan we vanavond in de openingspartij en versus Canada dan ook op zoek naar winst,” aldus nog bondscoach Philip Mestdagh.

De Belgian Cats, momenteel nummer 9 op de wereldranking, wonnen vorig jaar in Brussel een oefenwedstrijd van Canada (nummer 4 van de wereld). Canada was toen wel niet compleet! #basketballBelgium #Crelansport #basketballwithOrange

Program Women’s Olympic Qualifying Tournament 2020
Thursday

18.05 Sweden-Japan
20.35 Belgium-Canada
Saturday
18.05 Belgium-Japan
20.35 Canada-Sweden
Sunday
15.00 Belgium-Sweden
18.00 Japan-Canada