Belgium 3X3 Masters start zondag 5/7 in Knokke

De Belgium 3×3 MASTERS is als het ware de aanloop naar de Crelan FIBA 3×3 Europe Cup (24 tot 26 september, Antwerpen). Deze begint nu zondag 5 juli met de eerste manche van de 3×3 MASTERS in Knokke. Dit is de belangrijkste 3×3 competitie in ons land die na vier kwalificatietornooien (na Knokke volgen Brussel, Hasselt en Antwerpen) en de finale in Antwerpen op 26 juli de 3×3 basketkampioenen van dit jaar kroont.

Op het Alfred Verweeplein in Knokke komen zondag 55 teams in actie, in alle leeftijdscategorieën van U13 tot en met elite. Zowel voor de deelnemers als de toeschouwers gelden strikte maatregelen met het oog op de Covid-19 bestrijding. “Knokke heeft altijd een voortrekkersrol gespeeld als kustplaats waar sport centraal staat. De stad kijkt dan ook uit naar die eerste manche van de 3×3 MASTERS nu zondag 5 juli”, zegt Jan Morbee, schepen van sport in Knokke – Heist.

“In samenwerking met onze dynamische partner Sportizon kunnen we aanstaande zondag in Knokke-Heist de 3×3 Masters Tour 2020 in veilige en verantwoorde omstandigheden eindelijk opstarten. De spelers, hongerig na een lange periode van inactiviteit, zullen ongetwijfeld enthousiast reageren, zich uitleven op de court en de olympische discipline 3×3 nog populairder maken bij een breed publiek”, vult Koen Umans van Basket Vlaanderen nog aan.

3×3 brak door als internationale competitie op de Olympische Jeugdspelen van 2010 in Singapore en nam sindsdien een hoge vlucht dankzij de lancering van de jaarlijkse FIBA 3×3 World Tour voor stadsteams en de FIBA 3×3 World & Continental Cups voor landenteams. Op 9 juni 2017 werd 3×3 toegevoegd aan het olympisch programma, te beginnen met de Spelen van Tokio 2021.

Kalender Belgium 3X3 Masters:

5/7 Knokke

11/7 Brussel

18/7 Hasselt

25/7 Antwerpen

26/7 Finals: Antwerpen

Voor info: https://www.3x3masters.be/project/3×3-masters-knokke-heist/

#basketbalbelgium #belgianlions #Crelansport #basketballwithOrange