Belgian Lions vs. Duitsland in Hasseltse Alverberg op 10/08

De Belgian Lions, onze nationale basketheren, starten hun voorbereiding op het Europees Kampioenschap in Hasselt op 10 augustus. Dan geven ze het nummer 11 van de wereld, Duitsland partij. Duitsland telt meerdere NBA-spelers, waaronder Dennis Schröder die onlangs tegen Polen 38 punten en daarmee goed was voor een record in de kwalificatierondes.

Dit is de eerste keer in lange tijd dat de Lions nog eens in Limburg spelen en dus een unieke kans voor basketbalfans om een topduel mee te maken in Sporthal  Alverberg.

Onze Lions staan voor 2 belangrijke uitdagingen: in de kwalificatie voor het WK speelt het eind augustus tegen Groot-Brittannië en Griekenland en op 1 september start het EK in Georgië. Dit is al het 5e EK op rij waar België zich voor kwalificeerde.

Voorzitter Basketbal België Jan Van Landschoot kijkt er alvast naar uit: ‘We zijn blij om een sterk buurland te mogen ontvangen in Limburg: de samenwerking met de stad Hasselt en club Hubo Limburg United zat al van bij de eerste ontmoeting goed en we hopen op een spektakelstuk.’

Ook de Hasseltse schepen van sport Habib El Ouakili is enthousiast: “Wij zetten in Hasselt sterk in op topsport! Naast het ondersteunen van onze eigen topsportclubs werken we hard om bijkomende topwedstrijden naar Hasselt te halen. Vorige week mochten we het EK Wielrennen 2024 nog aankondigen, vandaag zijn we bijzonder tevreden dat we onze Belgian Lions opnieuw mogen verwelkomen in Hasselt. Het was geleden van 2014 – Interland tegen Turkije – dat we de nationale basketbalploeg nog in Hasselt hadden. Het wordt een fijn weerzien met ex-Hubo Limburg United-icoon Hans Vanwijn en uiteraard zijn we, zoals elke basketbalfan, razend enthousiast over de komst van de Duitse NBA-spelers. Het belooft een spektakel te worden.”

“Deze wedstrijd gaat gepaard met een 150-tal overnachtingen, wat zowel op toeristisch als economisch vlak interessant is voor Hasselt. Internationale gasten ontdekken onze smaakmakende & spraakmakende stad en onze lokale ondernemers plukken er de vruchten van. Ik verwelkom deze wedstrijd dan ook niet enkel op sportief vlak maar ook vanuit toeristisch én economisch oogpunt,” aldus schepen van Toerisme en Lokale Economie, Rik Dehollogne.

De wedstrijd start op woensdag 10 augustus om 20u30 in Sporthal Alverberg, Hasselt.

Tickets zijn te koop via www.basketbalbelgium.be