Belgian Lions vandaag vs. Denemarken op zoek naar kwalificatie

Hoogspanning vandaag (15u30 Belgische tijd) voor de Belgian Lions (nummer 37 in de wereld) in de bubbel in het Litouwse Vilnius. De selectie van bondscoach Dario Gjergja neemt het op tegen Denemarken (nummer 58 op de wereldranking). Bij Denemarken is de Israëliet Erez Bittman de bondscoach. Hij was in 2010 nog eventjes coach bij Optima Gent. Ook Adam Darboe, in 2020 nog bij Spirou Charleroi actief, zit in de Deense selectie.
Jonathan Tabu en zijn ploegmaats prijken met 3 op 4 aan de leiding in poule C en zijn mits winst deze namiddag zeker van een stek op het EK van 2022. Als de Lions vandaag met minder dan 16 punten (72-88 winst in Kopenhagen)zouden verliezen en Litouwen wint van Tsjechië is het EK-ticket ook op zak.
De Belgian Lions willen het echter zover niet laten komen. Na een stevige trainingsweek in Vilnius is de selectie van bondscoach Dario Gjergja klaar om het vandaag reeds af te maken. “Ik heb er vertrouwen in, maar we blijven vooral bescheiden. Je kunt immers geen team klaarstomen in 3 tot 4 dagen,” beseft coach Dario Gjergja. “Denemarken is misschien wat “undersized” maar kan met snel basketbal uitpakken. We zullen defensief op een hoog niveau moeten acteren. Doen we dat is er veel mogelijk,” aldus nog Gjergja.
Als de Belgian Lions zich vandaag kwalificeren trekken ze voor de vijfde opeenvolgende keer naar een Eurobasket. Het EK wordt in 2022 (1 tot 18 september) gespeeld in Tsjechië (Praag), Georgië (Tbilisi), Duitsland (Keulen/Berlijn) en Italië (Milaan) betwist.

Programma speeldag 5 poule C: 15.30 België-Denemarken; 18.30 Litouwen-Tsjechië
Stand poule C: 1. België 4-7; 2. Denemarken 4-6; 3. Litouwen 4-6; 4. Tsjechië 4-5

De wedstrijd is morgen LIVE te volgen op Canvas, vanaf 15u20.

#basketbalbelgium  #belgianLions #Crelansport #basketballwithOrange #Eurobasket22