Belgian Lions op zoek naar WK-mirakel

Kwalificeren de Belgian Lions zich vanavond voor het eerst voor een wereldkampioenschap? De Lions moeten in een uitverkochte Mons Arena winnen van Turkije (FIBA 16) en hopen dat Servië in Belgrado onderuit gaat tegen het laatst geklasseerde Groot-Brittannië. “We moet realistisch blijven. De kans dat Servië verliest in Belgrado is zo goed als uitgesloten. We gaan vooral met onze jonge selectie en enkele ervaren spelers op zoek naar een goed resultaat tegen Turkije. Winst in de Mons Arena en met onze supporters zou bijzonder mooi zijn om de WK-kwalificatieronde met een positieve noot af te sluiten,” aldus bondscoach Dario Gjergja.
Op 11 november verloren de Belgian Lions met zware cijfers (86-52)in Istanbul de heenwedstrijd. Turkije is echter al uitgeschakeld voor een stek op het WK van 2023 (25 augustus-10 september) in Japan, Filipijnen en Indonesië. De Turken kunnen echter vanavond in een uitverkochte Mons Arena toch nog rekenen op ongeveer 1.200 supporters.
Programma poule I tiende speeldag : 18.30 Letland-Griekenland; 20.00 Servië-Griekenland; 20.30 België-Turkije
Stand poule I:
1. Letland 9-17, Griekenland 9-15; 3. Servië 9-14; 4. België 9-13; 5. Turkije 9-12; 6. Groot-Brittannië 9-10
Selectie Belgian Lions: Vrenz Bleijenbergh (Oostende), Haris Bratanovic (Oostende), Thijs De Ridder (Antwerp Giants), Vincent Kesteloot (Heidelberg), Manu Lecomte (Buducnost Podgorica), Siebe Ledegen (Okapi Aalst), Alex Libert (Spirou Charleroi), Xander Pintelon (Oostende), Milan Samardzic (Spirou Charleroi), Jonathan Tabu (Cantu), Kevin Tumba (Liège Basket), Thibault Vanderhaegen (Leuven Bears)