Belgian Lions op zoek naar stunt tegen Europees kampioen Slovenië

Na de stunt tegen wereldkampioen Spanje (FIBA 2) gaan de Belgian Lions op het EK op zoek naar een nieuwe verrassing. Deze namiddag (14u45) nemen ze in de Duitse hoofdstad Berlijn het op tegen Europees kampioen Slovenië (FIBA 5).
NBA vedette Luka Donic kwalificeerde zich in poule B met Slovenië met een 4 op 5 voor de 1/8ste finales. Overwinningen waren er versus Frankrijk, Litouwen, Duitsland en Hongarije. De enige nederlaag was tegen Bosnië.
Op de Olympische Spelen vorig jaar in Tokio werd Slovenië vierde. De Europese kampioen telt naast Luka Doncic met Goran Dragic (NBA, Chicago Bulls), Klemen Prepelic (Valencia), Mike Tobey (Barcelona) en Vlatko Cancar (Denver Nuggets) nog over verschillende sterke spelers. Ook Luka Rupnik (ex-Antwerp Giants) zit in de kern van Slovenië.
De Belgian Lions speelden al verschillende keren versus Slovenië. In 1993, met onder meer Jacques Stas, Ronny Bayer, Marc Deheneffe, Dirk Snijders, Rik Samaey en Eric Struelens wonnen ze in … Berlijn met 82-61 van Slovenië!