Belgian Lions met mirakel alsnog naar WK?

De Belgian Lions hebben nog een waterkansje om zich voor het eerst in de Belgische basketbalgeschiedenis te kwalificeren voor het WK. De Lions hebben dan wel een klein mirakel nodig om na vijf opeenvolgende Europese kampioenschappen ook eens op een wereldkampioenschap (25 augustus-10 september Japan, Indonesië, Filipijnen) te fonkelen. Van de vier Europese groepen van zes is de top-3 geplaatst voor het WK.   
 De Belgian Lions moeten vanavond (20u30) winnen van Groot-Brittannië en hopen dat Servië in Griekenland verliest. Als dat scenario zich voltrekt wordt alles maandag op de slotspeeldag beslist. De Belgian Lions ontvangen dan in de Mons Arena Turkije en Servië-Groot-Brittannië.
Hetzelfde scenario als vanavond is dan aan de orde. Winst van de Belgen in combinatie van een nederlaag van Servië. Dat Servië vanavond verliest in Griekenland is best denkbaar, maar het addertje onder het gras is de thuiswedstrijd van maandag van de Serviërs tegen Groot-Brittannië. Daar moeten de Lions dus hopen op een mirakel, zelf dus winnen van Turkije en in de Mons Arena (maandag 27/2 20u30).
Indien de Belgian Lions zich niet voor het eerst kwalificeren voor het WK nemen ze in augustus deel aan het preolympisch kwalificatietoernooi. Met twaalf teams uitgeschakeld in de tweede ronde van de Europese kwalificaties voor het WK 2023, samen met de vier teams die uit de tweede ronde van het EK2025 pre-kwalificaties naar de kwalificaties zijn doorgeschoven.
Programma 9de speeldag poule I (vrijdag): 18.00 Griekenland-Servië; 18.00 Turkije-Letland; 20.30 Groot-Brittannië-België
Stand poule I: 1. Letland 8-15, 2. Griekenland 8-13; 3. Servië 8-13; 4. België 8-11; 5. Turkije 8-11; 6. Groot-Brittannië 8-9
Selectie Belgian Lions: Vrenz Bleijenbergh (Oostende), Haris Bratanovic (Oostende), Thijs De Ridder (Antwerp Giants), Vincent Kesteloot (Heidelberg), Manu Lecomte (Buducnost Podgorica), Siebe Ledegen (Okapi Aalst), Alex Libert (Spirou Charleroi), Xander Pintelon (Oostende), Milan Samardzic (Spirou Charleroi), Jonathan Tabu (Cantu), Kevin Tumba (Liège Basket), Thibault Vanderhaegen (Leuven Bears)