Belgian Lions met dezelfde 12 en in uitverkochte Dôme tegen Spanje

Bondscoach Dario Gjergja en zijn sportieve staf kozen voor de tweede EK-kwalificatiewedstrijd van de Belgian Lions en versus Spanje voor dezelfde twaalf spelers die donderdag in Bratislava de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Slowakije wonnen.
Geen Mattias Palinckx (Kangoeroes Mechelen), Niels Van Den Eynde (Kangoeroes Mechelen) en Joppe Mennes (Oostende) dus in de selectie. In een uitverkochte Dôme (6.000 toeschouwers) van Charleroi nemen de Belgian Lions het zondag (17u30) tegen Europees kampioen Spanje (FIBA 2) op. De Belgian Lions zitten in poule C met naast Spanje ook nog Letland (FIBA 8) en Slowakije (FIBA 60). Letland, is net als Finland, Cyprus en Polen als gastland rechtstreeks geplaatst voor het EK van 2025 (27 augustus-15 september).
Van de acht groepen van vier is de top-2 en de vier beste derdes gekwalificeerd voor het EK. De Belgian Lions zijn na de winst tegen Slowakije op schema richting een zesde opeenvolgende Eurobasket.
Selectie: Selectie: Jo Van Buggenhout (Antwerp Giants), Milan Samardzic (Spirou Charleroi), Retin Obasohan (Tortona), Siebe Ledegen (Okapi Aalst), Loïc Schwartz (Saint Quentin), Jean-Marc Mwema (Antwerp Giants), Hans Vanwijn (Hapoel Holon), Pierre-Antoine Gillet (Oostende), Jonas Delalieux (Limburg United), Thijs De Ridder (Bilbao), Kevin Tumba (Luik) Ismael Bako (Unics Kazan)