Belgian Lions in Slowakije op zoek naar belangrijke uitzege

De Belgian Lions (FIBA 39) vatten vanavond (18 uur, rechtstreeks op Sporza/Canvas en VOO) in Bratislava en versus Slowakije (FIBA 60) de EK-kwalificatieronde richting het EK van 2025 (Finland, Letland, Cyprus, Polen) aan.
De eerste partij is meteen een cruciale wedstrijd richting kwalificatie. Winst on the road zou de deur richting een zesde opeenvolgende EK meteen openen. De laatste twee confrontaties brachten éénvoudige overwinningen: 57-83 op 25 oktober 2021 in Levice en 102-59 op 30 juni 2022 in de Mons Arena.
Het Slowakije van vanavond pakt echter met meer kwaliteit uit en de Lions mogen de Slowaken dan ook niet onderschatten. Naast Michael Fusek (2m24, ex-Spirou Charleroi) zijn er onder meer ook de genaturaliseerde Amerikaan Andre Jones (Dinamo Bucaresti) , de 2m11 grote Vladimir Brodziansky (Joventut Badalona), Tomas Pavelka (BC Siauliai) en Simon Krajcovic (Bremerhavzn).
De Pasienky Arena in Bratislava (capaciteit 3.000) is tevens uitverkocht en de Belgian Lions mogen zich dus aan een warm ontvangst verwachten.   #Eurobasket #MakeYourMark