Belgian Lions en Tomas Van Den Spiegel ontmoeten Special Olympics voor prachtige Play Unified-ontmoeting

In de Antwerpse Lotto Arena vond de eerste van zes Play Unified-ontmoetingen plaats in het kader van de campagne die vorige week door Special Olympics Belgium gelanceerd werd. “Hey Van Den Spiegel, balletje gooien? Of zijt ge het verleerd?“ Dat was de videoboodschap van Mathieu Delrez, Special Olympics-atleet gericht aan de ex-profbasketter Tomas Van Den Spiegel.
Al heel snel besloot Tomas, vergezeld van alle Belgian Lions, om de uitdaging aan te gaan! “Ik vond het maar evident om, als ambassadeur van Special Olympics, de uitdaging te aanvaarden. Het heeft me niet veel moeite gekost om de Belgian Lions te overtuigen om dit moment samen met ons te delen. En wat een spektakel was het! Het was een uitwisseling van hoogstaand niveau waaraan ik altijd goeie herinneringen zal koesteren!” vertelt Tomas Van Den Spiegel.
De wedstrijd duurde één uur en werd gespeeld in unified-formatie, wat wil zeggen dat atleten met en zonder een verstandelijke beperking in hetzelfde team zitten. De spelers van de Luikse club L’Envolée, waar Mathieu Delrez deel van uitmaakt, toonden aan de topsporters en aan het publiek de meerwaarde van unified sporten: samen trainen en dankzij het samen sporten leren om elkaar te begrijpen, te respecteren en op deze manier nieuwe vriendschappen te creëren. “Ik had nooit durven dromen de kans te krijgen om samen met de Belgian Lions en Tomas Van Den Spiegel te spelen. Ik ben er zelfs van overtuigd dat ze onder de indruk zijn van ons niveau.”,  zegt een enthousiaste Mathieu Delrez. “Het was ook voor ons een schitterende ervaring,” zei Belgian Lion Maxime De Zeeuw. De wedstrijd eindigde na een attractieve partij op een 18-18 draw. “De Belgian Lions pleiten ook voor beter samenleven! De ploeg wil een voorbeeld zijn voor de jongeren en andere sporters, dus deze uitdaging vandaag aangaan ligt helemaal in de lijn die we met de Belgian Lions willen uitgaan. Woensdag(20 uur, Lotto Arena) spelen we een belangrijke wedstrijd voor EK kwalificatie en deze unified game zorgt daarbij voor extra inspiratie.”,  zo vertelt Stefan Garaleas, Secretaris-generaal van de Belgische Basketbalbond (K.B.B.B) . Beelden van de wedstrijd: http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160905_02454336: verslag op ATV: http://atv.be/nieuws/video-de-warmste-basketbalmatch-van-het-jaar-33832 : verslag TV Oost: http://www.tvoost.be/nieuws/van-den-spiegel-special-olympiers-18-18-33826