Belgian Lions 3X3 vatten race richting Tokio 2020 aan

Voor het eerst in de geschiedenis van de Olympische Spelen is 3X3 basketbal een olympische discipline. Aan het 3X3 basketbal doen zowel bij de mannen als vrouwen acht landen mee. Op de Olympische Spelen in Tokio (25 juli-9 augustus) gaat het 3X3 basketbaltornooi door in de Aomi Urban Sports Park.
Naast onze Belgian Cats, willen ook onze 3X3 Belgian Lions zich kwalificeren voor de  Olympische Spelen van Tokio 2020. Het Olympisch kwalificatietornooi 3X3 vindt van 18 tot en met 23 maart 2020 plaats in Bengaluru in India. Onze 3X3 Belgian Lions zijn er ingedeeld in een zware poule B, met USA, Litouwen, ZuidKorea en NieuwZeeland als tegenstanders. Enkel de beste 3 landen, op een tornooi met 20 deelnemers, kwalificeren zich voor de Olympische Spelen. Indien onze Lions zich niet kwalificeren, bestaat de kans dat er nog een uitnodiging volgt voor het 3X3 Universality Olympisch Kwalificatietornooi in Hongarije (Boedapest), dat van 24 tot 26 april doorgaat. Enkel de winnaar van dit tornooi versiert een plek op de Olympische Spelen!

Gastland Japan, China, Rusland en Servië (drie hoogst gerangschikte landen op de worldranking op 1 november 2019) zijn bij de mannen rechtstreeks geplaatst voor de Olympische Spelen. Drie tickets zijn er dus nog te verdienen in maart (OQT, India) en ééntje in april (QOT, Hongarije).
Op 21, 22 en 23 februari werken onze 3X3 Belgian Lions, die al een tijdje aan het trainen zijn, in de Franse hoofdstad Parijs een oefentornooi af. Zij spelen daar tegen Frankrijk, Qatar, Kroatië en Tsjechië Vooraleer naar India en het Olympisch kwalificatietornooi af te reizen staan er tot half maart tevens nog trainingen in Brussel en Jambes gepland.  De Belgian Lions 3X3 staan momenteel 17de op de wereldranking.

Selectie Belgian Lions 3X3: Nick Celis (Oxaco), Anthony Chada (Gent Hawks), Thierry Mariën (Kontich Wolves), Amaury Marion (Royal IV Bruxelles), Stéphane Moris (Mons Hainaut), Vincent Peeters (Antwerp Giants), Bert Van De Broeck (Oxaco), Thibaut Vervoort (Oxaco), Seppe Willems (Antwerp Giants)
Selectie Belgian Lions 3X3 voor tornooi in Paris: Thierry Mariën, Stéphane Moris, Vincent Peeters, Thibaut Vervoort , Seppe Willems