Belgian Cats willen vertrouwen tanken tegen Japan

Vanavond ’18u05) nemen de Belgian Cats het in de Versluys Dôme van Oostende tegen het reeds gekwalificeerde Japan, als gastland rechtstreeks geplaatst, op. Winst tegen de sterke Japanse ploeg is tevens belangrijk. Indien Kim Mestdagh en ploegmaats juichen is winst zondag op de slotmatch tegen Zweden met 1 puntje voldoende voor een ticket richting Tokio 2020.

Bij eventueels verlies tegen Japan wordt het afwachten op het resultaat van de tweede wedstrijd van vandaag tussen Canada en Zweden. Bij winst is Canada zeker van de Olympische Spelen en moeten de Cats zondag ook maar met 1 puntje winnen van Zweden. Bij winst van de Scandinaviërs wordt het rekenen.

Een calculatie die dus pas na de tweede wedstrijd van vanavond zou kunnen worden gemaakt. Een zege van de Belgian Cats zou dus enerzijds goed zijn voor het vertrouwen en anderzijds ook meegenomen zijn richting de slotmatch van zondag versus Zweden. België verloor op het WK 2018 in Tenerife na één verlenging van Japan. Vorig jaar op stage in het Japanse Mito, de thuisbasis van Team Belgium op de Spelen komende zomer, werd tweemaal verloren. De Cats misten toen wel Emma Meesseman, Kim Mestdagh en Julie Allemand.

Kyara Linskens, die donderdag in de partij tegen Canada een voetblessure opliep, trainde vrijdag en zaterdagochtend mee en is speelklaar. Met ook nog een videosessie prepareerde bondscoach Philip Mestdagh en de sportieve staf de Belgian Cats richting de clash van vanavond tegen Japan! . #basketballBelgium #Crelansport #basketballwithOrange

Stand poule A
1. Canada 1-2
2. Japan 1-2
3. België 1-1
4. Zweden 1-1

Programma:
Zaterdag: 18.05 België-Japan; 20.35 Zweden-Canada
Zondag: 15.00 België-Zweden; 18.05 Canada-Japan
TV: rechtstreeks op Sporza