Belgian Cats vanavond in Cordoba versus Turkije

De Belgian Cats werken sinds woensdag in het Spaanse Cordoba een oefenstage af. De selectie van bondscoach Rachid Méziane neemt dit weekend deel aan het prestigieus “Torneo Centenario”, tere ere van het honderdjarig bestaan van de Spaanse basketbalfederatie.
In het Palacio Municipal de Deportes Vista Alegre spelen de Belgian Cats, nummer 7 van de wereld, vanavond om 20 uur versus Turkije (FIBA 11). Zondag (21 uur) is er dan de partij tegen wereldmacht Spanje (FIBA 4).
Deze week pikten Julie Allemand en Laure Resimont, met masker na een operatie aan de neus, bij de selectie van de Belgian Cats aan. Sinds woensdag wordt er in Cordoba stevig getraind. Dit in functie voor het EK dat van 15 tot 25 juni doorgaat in het Israëlische Tel Aviv en het Sloveense Ljubljana. Nastja Claessens (quadriceps) traint in Cordoba nog individueel en Hind Ben Abdelkader (knie) revalideert verder in België.
Het is vanavond de vijfde oefenwedstrijd van deze voorbereiding voor de Belgian Cats. In Servië wonnen de Belgian Cats éénmaal van Europees kampioen Servië (FIBA 8) en leden de dag daarna een nederlaag. Vorig weekend werd tweemaal in België gewonnen van Griekenland (FIBA 18).
Volgende week donderdag spelen de Belgian Cats in Kortrijk (Sportcampus Lange Munte) tegen China (FIBA 2). Zaterdag is er dan de uitwuifwedstrijd in de Leuvense Sportoase tegen opnieuw China.

Programma Torneo Centenario
Vrijdag 2 juni
21.00 Spanje-Turkije 76-37
Zaterdag 3 juni
20.00 België-Turkije
Zondag 4 juni
21.00 Spanje-België


Selectie Belgian Cats Cordoba: Julie Allemand, Elise Ramette,  Habitou Bah, Julie Vanloo, Antonia Delaere, Maxuella Lisowa, Laure Resimont, Becky Massey, Nastja Claessens, Ine Joris, Betty Mununga, Emma Meesseman, Billie Massey, Kyara Linskens, Serena-Lynn Geldof