Belgian Cats reekshoofd bij loting EK 2023

Vrijdag gaat de loting door richting het EK van 2023 in Slovenië en Israël. De Belgian Cats zitten in pot 1 en zijn dus reekshoofd.
De plaatsen voor de loting van de FIBA Women‘s EuroBasket 2023 Qualifiers werden aangekondigd en de 38 nationale teams die zullen deelnemen, zullen vrijdag hun tegenstanders voor de kwalificatieronde ontdekken. De trekking wordt live gestreamd op het officiële FIBA YouTube-kanaal op vrijdag 20 augustus 2021 vanaf 11 uur. De 38 landen die zich hebben aangemeld om deel te nemen, worden ingedeeld in 10 groepen, waarbij elk team in zijn groep speelt in thuis- en uitwedstrijden, in een round-robin-systeem. Acht van de groepen zullen elk uit vier teams bestaan, terwijl de overige twee – Groep E en Groep J – elk uit drie teams zullen bestaan. De twee co-hosts, Israël en Slovenië, zullen ook deelnemen aan de kwalificaties, maar zijn dus wel rechtstreeks geplaatst voor het EK. 
De teams zijn gerangschikt in acht reeksen volgens de FIBA World Ranking Women.
Pot 1, 4, 5 en 8 worden verdeeld in groepen A, B, C, D en E. Pot 2, 3, 6 en 7 worden verdeeld in groepen F, G, H, I en J.  
 De 10 groepswinnaars en de vier beste tweede geplaatste teams gaan door naar de FIBA Women‘s EuroBasket 2023. Om de beste tweede geplaatste teams te bepalen, worden de resultaten tegen de vierde geplaatste teams in de poules van vier buiten beschouwing gelaten. In het geval dat een of beide FIBA Women‘s EuroBasket 2023-hosts eindigen op de 14 plaatsen die zich kwalificeren voor het evenement, dan kwalificeren de op één na beste tweede geplaatste team(s) zich ook.
De kwalificaties worden gespeeld over drie windows  en van 11-14 november 2021, 24-27 november 2022 en 24-27 februari 2023.

Pot 1: Spanje; Frankrijk; België; Servië; Turkije

Pot 2: Wit-Rusland; Rusland; Italië; Griekenland; Zweden

Pot 3: Montenegro; Groot-Brittanië; Tsjechië; Slowakije; Letland

Pot 4: Slovenië; Oekraïne; Bosnië-Herzegovina; Hongarije; Kroatië

Pot 5: Litouwen; Polen; Duitsland; Bulgarije; Roemenië

Pot 6: Nederland; Israël; Portugal; Luxemburg; Denemarken

Pot 7: Zwitserland; Ierland; Oostenrijk; Estland

Pot 8: Finland; IJsland; Noord-Macedonië; Albanië

 #basketbalbelgium  #BelgianCats  #Crelansport #basketballwithOrange