Belgian Cats naar Servië

De Belgian Cats vertrokken deze ochtend naar Servië. Na een korte stage werken de Cats vrijdag en zaterdag tegen de Europese kampioen twee oefenwedstrijden af. Zonder bondscoach Rachid Méziane die met Villeneuve D’Ascq en met Hind Ben Abdelkader de finale van de Franse play-offs tegen het ASVEL Lyon van Julie Allemand betwist. Naast Ben Abdelkader en Allemand zijn ook Kyara Linskens en Julie Vanloo er niet bij. Het duo van BLMA Montpellier kreeg na de uitschakeling in de Franse halve finale van de play-offs een weekje recuperatie en voegen zich volgende week bij de selectie. Ook Morgane Armant is nog in Frankrijk(play-out) en met Hainaut actief.

Pech is er dan weer voor Laure Resimont. Zij liep op training een neusbreuk op. Na een operatie staat ze eventjes aan de kant. Resimont is er in Servië dus ook niet bij. Met een masker kan zij volgende week en eerst zonder contact de individuele trainingen volgende heropstarten.  Coaches Pascal Angillis en Jill Lorent beschikken deze week in Servië over een selectie van dertien Belgian Cats.

Selectie voor Servië:  Habibatou Bah (Phantoms Boom), Nastja Claessens (ION Waregem), Antonia Delaere (Reyer Venezia), Julia Franquin (Liège Panthers), Serena-Lynn Geldof (Casademont Zaragoza), Ine Joris (Kortrijk Spurs), Maxuella Lisowa-Mbaka (Lucca), Becky Massey (Estudiantes Madrid), Billie Massey (Estudiantes Madrid), Emma Meesseman (Fenerbahce Istanbul), Bethy Mununga (Gheorghe), Elise Ramette (Cadi La Seu),  Emma Vindevogel (ION Waregem)