Belgian Cats naar halve finale Eurobasket?

De Belgian Cats hebben vanavond (18 uur, Beograd Arena) en voor het derde jaar op een rij opnieuw een afspraak met de Belgische basketbalgeschiedenis. Na het brons op het EK in 2017 en de vierde plaats op het WK in Tenerife in 2018 kunnen de Cats zich vandaag weer plaatsen bij de laatste vier op een groot tornooi.
Tegenstander in de Servische hoofdstad Belgrado is Frankrijk. Zij zijn de nummer 4 op de wereldranking en veroverden op het EK in 2017 de zilveren medaille. Vorig jaar op het WK werden ze vijfde nadat ze in de kwartfinale een pak voor de broek kregen van een schitterend België.
In poule B op dit EK en in Riga boekte Frankrijk een knappe 3 op 3 na zeges tegen Tsjechië, Montenegro en Zweden en kwalificeerde zich als groepswinnaar rechtstreeks voor de kwartfinale. Onder Bria Hartley, Sandrine Gruda, Valerina Ayayi, Olivia Epoupa en Marina Johannes, volgend seizoen ploegmaat van Julie Allemand bij Frans kampioen Lyon, zijn de sterkhouders in de selectie van bondscoach Valerie Garnier. Ook Marieme Badiane zit in de selectie en komt ook uit voor Lyon.
Mits winst tegen het sterke Franse blok nemen de Belgian Cats het zaterdag in de halve finale tegen de winnaar van Hongarije-Groot-Brittannië op. Bij verlies kampt België zaterdag tegen de verliezer van dit duel om de vijfde en zesde stek. Een belangrijke plaats, vermits de top 6 recht geeft op een ticket voor het preolympisch tornooi van volgend jaar in februari. #BasketBelgium #GoCats
Kwartfinales EK: 12.30 Hongarije-Groot-Brittannië; 15.00 Spanje-Rusland; 18.00 België-Frankrijk; 20.30 Servië-Zweden