Belgian Cats loten Verenigde Staten, Nigeria en Senegal als tegenstander voor Olympisch kwalificatietornooi. Reservatielijst voor tickets gelanceerd.

In Sopron (Hongarije) werd vandaag de loting gehouden voor de Olympische Kwalificatietoernooien bij de dames. 16 teams werden ingedeeld in 4 groepen. De 4 toernooien gaan door van 8-11 februari 2024 in België (Antwerpen), China, Hongarije en Brazilië.   

Van deze 16 teams zijn er 12 die zich plaatsen voor de Olympische Spelen in Parijs komende zomer, waarbij de Verenigde Staten als winnaar van het vorige WK en Frankrijk als organisator van de Spelen al zeker zijn van hun plaatsje.

Verenigde Staten, Nigeria en Senegal

België kwam als gastland terecht in Groep 2 samen met de Verenigde Staten, Nigeria en Senegal. Zij zullen hun wedstrijden afwerken in de Antwerpse Lotto Arena op donderdag 8/2 en vrijdag 9/2. Voor de wedstrijden op zondag 11/2 wordt uitgeweken naar het Sportpaleis, waar de Cats hopen om voor de grootste publieksopkomst ooit voor een vrouwenbasketbalwedstrijd in België te zorgen.

“We geloven in onze sportieve kansen,” zegt general manager van de Cats, Koen Umans. “Als Europees kampioen moeten we van geen enkele tegenstander schrik hebben. En met het thuispubliek aan onze zijde hebben we een extra troef in handen.”“De Cats behoren tot de wereldtop. Na hun Europese veroveringstocht hebben we er goede hoop op dat ze in Antwerpen die status kracht zullen bijzetten met een Olympisch ticket. Als sporthoofdstad van Vlaanderen kijken we er enorm naar uit om samen met de Cats opnieuw ons internationaal visitekaartje af te geven”, zegt burgemeester Bart De Wever. Schepen voor sport Peter Wouters vult aan: “Dankzij hun prestaties en persoonlijkheid hebben de Cats zich in de harten van het publiek gespeeld. De vocale steun van de zesde vrouw zal de Cats een boost geven, en dat verdienen ze. Zegezeker wanen we ons nog niet, maar Meesseman en co zijn zeker een zegen voor vrouwensporten in het algemeen en het meisjes- en damesbasketbal in het bijzonder, ook in Antwerpen.”Ook Minister van Sport Ben Weyts is enthousiast. “Vlaanderen investeert een half miljoen euro om dit tornooi naar Antwerpen te halen. We doen dat omdat topsporters zoals onze Gouden Cats heel Vlaanderen op sleeptouw nemen, iets waar we ook in onze nieuwe campagne VIP2024 ‘Vlamingen In Parijs’ helemaal op inzetten. Als supporters in eigen land kunnen juichen voor onze kampioenen, dan gaat het al snel kriebelen om ook zelf in beweging te komen. Zien sporten, doet sporten”.

Reservatielijst voor tickets

Tickets voor het Olympisch Kwalificatietoernooi in februari zijn nog niet te koop. Je kan wel al registreren op de reservatielijst, waardoor je als eerste op de hoogte gehouden wordt en de kans zal krijgen om tickets te kopen voor de publieke verkoop start. Je kan je registreren via deze link: https://my.surveypal.com/app/form/ext?sid=2435963650&sh=P3HH8b0AIfjw_10Yqtrz12f1b3Yrw99PLebGrxO6ZBSaFd9ETEUqyOjYg1ySGMF-&language=Nederlands