Belgian Cats & Lions trekken in juli op Summer Camp

Zowel de Belgian Cats als Belgian Lions organiseren in de maand juli een zomerstage. De Cats vestigen zich van 6 tot en met 18 juli op verschillende locaties, terwijl de Lions van 22 tot en met 29 juli in Louvain-La-Neuve trainen.

De doelstellingen van de Summer Camps zijn duidelijk vastgelegd. Eerst en vooral worden de spelers/speelsters klaargestoomd voor het nieuwe seizoen, met de nodige aandacht voor blessurepreventie. Het kamp is een ideaal moment om de nationale ploeg opnieuw samen te brengen en het momentum te behouden dat doorheen het seizoen werd opgebouwd. Daarnaast wordt er ook gedacht aan de toekomst en sluiten talentvolle spelers en speelsters uit de jeugdselecties aan bij de wijde preselectie.

Belgian Cats

De Belgian Cats vangen hun Summer Camp aan met een week van fysische testen en medische check-ups. Dit staat gepland van 29 juni tot 5 juli. Op maandag 6 juli gaat het Summer Camp op het terrein van start. Tot en met 18 juli wordt er dagelijks getraind, maar wel afgewisseld met twee verschillende groepen speelsters. Daarnaast wordt er ook om de twee dagen een nieuwe trainingslocatie gekozen. Zo zullen de Cats in Louvain-La-Neuve, Wilrijk en Kortrijk trainen.

“De ontgoocheling na het uitstel van Tokio ’20 is verwerkt”, zegt General Manager van de Cats, Koen Umans. “Speelsters en staf kijken ambitieus vooruit, de uitdagingen in het komende jaar zijn niet min. We willen goede resultaten neerzetten én op het Europees Kampioenschap én op de Olympische Spelen. Tegelijkertijd denken we verder: we willen er ook staan op het WK ’22 in Sydney en de Olympische Spelen in ’24 en ’28. Jonge speelsters kunnen in deze stage leren van de werkethiek van de Cats en dromen delen: de volgende generatie wordt voorbereid op het echte werk.”

Belgian Lions

Ook de Lions vatten hun Summer Camp aan met twee dagen om fysische testen en medische check-ups te houden, namelijk 20 en 21 juli. Nadien gaat het Summer Camp op woensdag 22 juli in Louvain-La-Neuve van start en duurt de stage tot en met 29 juli. Er wordt voornamelijk toegewerkt naar de window van november (in Tsjechië en Litouwen) en de window van februari 2021 (thuis tegen Denemarken en Tsjechië).

“Het doel is ook om het momentum van de gewonnen wedstrijden tegen Litouwen en Denemarken in februari te behouden”, zegt General Manager van de Lions, Raphaël Obsomer. “De Lions bekleden momenteel de leidersplaats in de poule, op jacht naar een vijfde opeenvolgende kwalificatie voor het Europees Kampioenschap. Net zoals de stage vorig jaar in Servië, wordt er met verschillende generaties gewerkt om de jonge talenten ook klaar te stomen voor de toekomst.”

Belgian Cats Summer Camp 2020: Julie Allemand, Hatty Belobi Nawezhi, Marjorie Carpréaux, Celeste Trahan-Davis, Nastja Claessens, Antonia Delaere, Manon Descamps, Lore Devos, Julia Franquin, Serena-Lynn Geldof, Ine Joris, Emmeline Leblon, Kyara Linskens, Maxuella Lisowa-Mbaka, Becky Massey, Billie Massey, Emma Meesseman, Hanne Mestdagh, Kim Mestdagh, Bethy Mununga, Heleen Nauwelaers, Jana Raman, Elise Ramette, Laure Resimont, Sam Van Buggenhout, Julie Vanloo, Marie Vervaet, Ann Wauters, Séraphine Bastin.

Belgian Lions Summer Camp 2020: Emmanuel Lecomte, Jonathan Tabu, Retin Obasohan, Quentin Serron, Jean Salumu, Alex Libert, Vincent Kesteloot, Hans Vanwijn, Jean-Marc Mwema, Pierre-Antoine Gillet, Maxime De Zeeuw, Khalid Boukichou, Kevin Tumba, Sam Van Rossom, Ismaël Bako, Vrenz Bleijenbergh, Haris Bratanovic, Loïc Schwartz, Sander Van Caeneghem, Dorian Marchant, Yannick Desiron, Simon Buysse, Leander Dedroog, Thomas Akyazili, Tim Lambrecht, Seppe D’Espallier, Ajay Mitchell, Servaaes Buysschaert, Aubin Gateretse, Toumani Camara, Elias Lasisi, Yoeri Schoepen, Terry Deroover, Jonas Foerts, Niels Foerts.