Belgian Cats kennen schema voor wedstrijden op Olympische Spelen en blijven zesde op wereldranking

De Belgian Cats kennen hun schema voor de groepsfase van de Olympische Spelen in Tokio.
Een jaar geleden kwalificeerden de Belgian Cats zich op het olympisch kwalificatietornooi in Oostende voor de Olympische Spelen. Vorige maand werden ze bij de loting gekoppeld aan Australië, Puerto Rico en China. Nu is ook het speelschema van de groepsfase bekend: de Belgian Cats openen hun toernooi op 27 juli tegen Australië om 10u20 Belgische tijd.
Op vrijdag 30 juli zullen de Belgische fans vroeg moeten opstaan om de match tegen Puerto Rico te volgen (3 uur). De derde wedstrijd tegen China werkt België af op maandag 2 augustus om 10u20.
De top-twee van elk van de drie poules en de twee derdes zijn gekwalificeerd voor de kwartfinales (4 augustus). De halve finale is op 6 augustus, de wedstrijd om het brons op 7 en de finale op 8 augustus, de slotspeeldag van de Olympische Spelen in Tokio.
De Belgian Cats blijven op de zesde plaats staan in de nieuwe wereldranglijst van de FIBA. Het klassement werd aangepast na de in februari gespeelde EK-kwalificatieduels.
De VS behouden de eerste plek voor Australië, tegenstander van de Cats op de Olympische Spelen in Tokio. De twee andere opponenten in Japan zijn China (9e) en Puerto Rico (23e).
In Europa moeten de Cats alleen Spanje (FIBA 3), de Europese kampioen, en Frankrijk (FIBA 5) voor zich dulden.

#basketbalbelgium  #BelgianCats  #Crelansport #basketballwithOrange  #EurobasketWomen21