Basketball Belgium opgetogen met werkgroep ‘vrouwensport & diversiteit’

Eddy Demarez gaat opnieuw aan de slag als commentator bij Sporza. In een openhartig interview met Linde Merckpoel op VRT NU blikt hij terug op de uitspraken van afgelopen zomer en de turbulente periode die daarop volgde. Sporza concretiseerde ook een werkgroep ‘vrouwensport en diversiteit’ waarvoor verschillende sporters geëngageerd werden. Basketball Belgium en de Belgian Cats zijn dan ook verheugd dat hier ook constructieve samenwerkingen kunnen uit voortvloeien.

Demarez had een tijdje terug een face-to-face gesprek met een aantal Belgian Cats waarin hij persoonlijk zijn excuses aanbood. Daarnaast zat hij ook samen met verschillende andere nationale ploegen. “Het was heel confronterend, maar het waren tegelijk warme gesprekken”, blikt hij terug op de ontmoeting met de Cats.

Werkgroep ‘vrouwensport en diversiteit’

Sporza en Eddy Demarez gingen aan de slag na het voorval en richtten de werkgroep ‘vrouwensport en diversiteit‘ op. Onder meer Ann Wauters, Eline Berings, José De Cauwer, Brigitte Becue, Febe Jooris en Feyenoord-voetballer Cyriel Dessers maken deel uit van die werkgroep. Bedoeling is om te kijken hoe de verslaggeving rond vrouwensport en breder, diversiteit verbeterd kan worden en om daarmee aan de slag te gaan.

Basketball Belgium steunt uiteraard dit initiatief en wil aan dit project blijven meewerken. Hiermee willen we het partnership met Sporza verder kracht bijzetten. “We wensen Eddy verder alles succes toe. Hij is natuurlijk ook welkom om op een van onze volgende wedstrijden te komen supporteren“, zegt Belgian Cat Antonia Delaere.

Hier kan je het volledige interview tussen Linde Merckpoel en Eddy Demarez terugvinden.